Gezinstocht en IVN-Natuurwandeling

Uitgaan
Met al dat water knalt het groen eruit.
Met al dat water knalt het groen eruit. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - Maar liefst twee IVN-activiteiten in het Heilooërbos, zondagmorgen 21 april. Met naast de gebruikelijke maandelijkse natuurwandeling een extra natuurtocht voor gezinnen met kinderen van vijf tot twaalf jaar.

Het is volop lente, dus zowel voor volwassenen als kinderen fijn om in het bos te zijn en te zien wat er allemaal weer verschijnt. Zo staan heel wat stinzenplanten te bloeien op en rond Nijenburg. Dit zijn lage voorjaarsplanten, die groeien en bloeien als de bomen nog bijna al het licht doorlaten. Bij de natuurwandeling gaan de deelnemers op zoek naar deze bol- of knolgewassen.

Bosbelevenissen

Voor de gezinstocht gaan de kinderen samen met hun ouders het bos in om allerlei ontdekkingen te doen. Welke bodemdiertjes leven in het bos, welke planten groeien er, hoe kun je meten hoe hoog een boom is? Het wordt een leuke en actieve ochtend, waarbij alle zintuigen aan bod komen.

Informatie

Beide activiteiten beginnen zondag 21 april om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en duren ongeveer twee uur. Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn drie voor volwassenen, kinderen gratis) wordt op prijs gesteld.

IVN Noord-Kennemerland wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. IVN verzorgt regelmatig excursies, evenementen, cursussen, tentoonstellingen en activiteiten rond landschapsbeheer en vogelbescherming, ook voor scholen. Info: www.ivn.nl/nkl