Koningsdag Hoek van Holland weer buiten

Nieuws
Dennis Dukers (links) nam het initiatief tot Stichting Hart voor de Hoek en krijgt met Koningsdag op het plein steun van Jasper Ammerlaan van Saam en Mike Hoogestrijd van Broodje Unicum.
Dennis Dukers (links) nam het initiatief tot Stichting Hart voor de Hoek en krijgt met Koningsdag op het plein steun van Jasper Ammerlaan van Saam en Mike Hoogestrijd van Broodje Unicum. (Foto: Tom van Ooijen)

Dennis Dukers wil meer evenementen in het dorp: Stichting Hart voor de Hoek organiseert Koningsdag in Hoek van Holland

Hoekenees Dennis Dukers gaat middels zijn nieuwe stichting Hart voor de Hoek, Koningsdag organiseren. Als het aan Dukers ligt zal dat zeker niet het enige zijn dat uit de mouw van de nieuwe stichting komt.

Door Tom van Ooijen

Dennis, bekend van onder meer het DJ duo Dukers en Van Rij waar zij onder de namen DJ Brentnew en DJ Duukie vele feesten van muziek voorzien en van zijn werk in de Torpedoloods, wil op voorhand één ding duidelijk maken: “De Stichting Hart voor de Hoek is een persoonlijk initiatief en staat volkomen los van mijn werk en het DJ gebeuren.”

Dennis begon de stichting omdat hij van mening was dat er steeds minder georganiseerd werd in ons dorp. “Je merkt gewoon dat het minder is geworden de laatste jaren, al heeft corona daar natuurlijk ook de hand in gehad. Ik ben inmiddels behoorlijk ervaren in het organiseren en weet tegen welke problemen je aan kunt lopen. Wat ik wil gaan doen is evenementen organiseren die vooral gericht zijn op Hoekenezen en weer wat roering in ons dorp brengen.”

Dennis wil met stichting Hart voor de Hoek evenementen organiseren op een zo breed mogelijk vlak. “Denk daarbij aan evenementen op het gebied van muziek, sport en spel maar ook op het gebied van cultuur.”

Sommige zaken zijn al in werking gezet en is er subsidie voor aangevraagd. “In september wil ik een muziekfestival organiseren aan de Koningin Emmaboulevard, net zoiets als Berghaven Live een paar jaar geleden, maar dan anders. De eisen zijn veranderd het zal meer van deze tijd zijn. Het is de bedoeling dat het een gratis toegankelijk festival wordt, vooral weer gericht op Hoekenezen. Er komt een kidsplaza en er komen foodtrucks. Ik hoop dat zo veel mogelijk Hoekse ondernemers hier in willen participeren, zodat ook zij er hun vruchten van kunnen plukken.”

Ook als het om sport en spel gaat heeft Dennis zo zijn ideeën. “Ik zou dolgraag weer Sla ’m erin op het plein willen houden. Ik zie het al voor me aan de ene kant de Sla ‘m erin tobbe, aan de andere kant van het plein een rodeostier. Daarnaast wil ik kijken of we een ander evenement dat vroeger een groot succes was kunnen terughalen: de Variathlon. Dat soort dingen weer in ons dorp hebben zou geweldig zijn.”

‘Koningsdag weer buiten vieren’

Maar voor de overige activiteiten uit is daar eerst Koningsdag op 27 april. Dit jaar dus georganiseerd door Stichting Hart voor de Hoek. Dennis krijgt daar vanuit verschillende kanten hulp bij. “Het eerste dat we besloten hebben is dat Koningsdag weer buiten gevierd gaat worden. Een deel op het Brinkplein, een deel in de Dorpskerk en een deel in de Speeltuin. De laatste jaren was het in de Hoekstee, een prima plek maar je hoorde toch heel veel mensen zeggen dat het gewoon buiten gevierd hoort te worden, daar geven we, ondanks het risico van de weersomstandigheden nu gehoor aan. Bij slecht weer kunnen we eventueel uitwijken naar de speeltuin”

Dennis krijgt van verschillende mensen ondersteuning: Miranda de Mooi gaat de activiteiten in de speeltuin coördineren, Diana van Toor doet dat in de Dorpskerk en Mike Hoogenstrijd van Broodje Unicum, Jasper en Wouter Ammerlaan van restaurant Saam en Yousri van Spartan Fit zorgen er voor dat de mensen op het plein een fijne dag kunnen hebben.

“We willen graag dat kinderen verkleed komen in het kader van het thema Koningsdag. Om 9.00 uur verzamelen we bij de Speeltuin, daar is de hele dag een fotocabine, schminken en glitter tattoe. Om 9.30 uur lopen we vanuit de Speeltuin naar de Dorpskerk, gaan we via de Kleine Schoolstraat naar binnen en aan de kant van de Prins Hendrikstraat er weer uit. Tijdens deze loop zal een jury de leukst verkleedde kinderen nomineren. Bij de klerk zal vervolgens een aubade worden gehouden, waarbij de leden van de Dorpsraad en de burgemeester voor één dag aanwezig zijn. Ouderen vervolgens als ze dat willen in de Ontmoetingsruimte van de kerk op TV Koningsdag in het land volgen en genieten van een koffiemaaltijd. Vervolgens kan iedereen zijn of haar weg vervolgen. Op het voetgangersgedeelte in de Rietdijkstraat kunnen vanaf 10.00 uur de plekken ingenomen en ingeruimd worden voor de kleedjesmarkt, die om 11.00 uur van start gaat, samen met de andere activiteiten in de speeltuin, waar ookl een kleedjemarkt zal zijn, en op het plein. 

Op het plein zullen verschillende verenigingen en instellingen demonstraties geven en zal lokaal talent voor het nodig muzikale vertier zorgen. Uiteraard is erf ook aan de inwendige mens gedacht door Saam met onder meer poffertjes en Broodje Unicum met de barbecuewagen. In de avonduren is het de bedoeling een coverband op het plein te laten spelen.”

Stichting Hart voor de Hoek kan nog goed helpende handjes gebruiken voor vrijwilligerswerk deze dag. Ook sponsoren die hun steentje bij willen dragen kunnen zich melden via info@stichtinghartvoordehoek.nl. Een bijdrage rechtstreeks storen kan ook via NL87INGB0105785199 t.n.v. Stichting Hart voor de Hoek.

Tekenwedstrijd

Er is in de aanloop naar Koningsdag ook een tekenwedstrijd voor de Hoekse kinderen die op de basisschool zitten.

Voor alle kinderen in Hoek van Holland: Teken jij de mooiste kleurplaat voor Koningsdag 2024?

Zaterdag 27 april is het Koningsdag en is het groot feest in Hoek van Holland. Speciaal voor dit feest is er een kleurwedstrijd en daarvoor moet er natuurlijk eerst een kleurplaat zijn. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd mee te doen aan de wedstrijd 

‘Teken jij de mooiste kleurplaat?.

Ga jij naar de basisschool en hou je van tekenen, dan is dit je kans! Doe mee aan een tekenwedstrijd en misschien is jouw tekening dan de winnende tekening, want dan heb je niet alleen de eer dat jouw mooie tekening DE kleurplaat wordt en voor alle kinderen in Hoek van Holland. Zij gaan dan jouw tekening kleuren. En ja dat is dan ook weer een wedstrijd, maar dan een kleurwedstrijd. En bij een wedstrijd horen natuurlijk ook mooie prijzen.

Hoe gaat de tekenwedstrijd in z’n werk? 

Deze wedstrijd is voor kinderen van de basisschool.

Het gaat natuurlijk over Koningsdag, wat kun je tekenen?

* Waaraan zien we dat het feest juist in Hoek van Holland is?

* Welk verhaal vertel je in jouw tekening; Is er een optocht? Is het dorp versierd? Zijn er veel mensen?

Kortom ga lekker aan de slag en teken duidelijk

* Je maakt een tekening op a4 formaat; Je tekent met een zwarte kleurpotlood of stift.

* Schrijf je naam, leeftijd en telefoonnummer aan de achterkant van de tekening

* Vouw het NIET dubbel!

Zorg dat de tekening uiterlijk 30 maart in de brievenbus ligt bij:

- De Wijkhub Prins Hendrikstraat 243A Hoek van Holland

- Saam Prins Hendrikstraat 285 Hoek van Holland

- De Dorpskerk Kleine Schoolstraat 9A Hoek van Holland

Oh ja, zoals gezegd is de tekenwedstrijd voor kinderen van de basisschool, maar als je in Hoek van Holland woont en in een andere plaats op de basisschool zit, mag je natuurlijk ook gewoon meedoen!