Drugslijn in ‘s-Gravenzande aangepakt met sms-bom

112-nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels)

De politie heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd tegen drugshandel in ‘s-Gravenzande. Na een intensief onderzoek, gestart in september 2023, zijn eind november vorig jaar en in januari dit jaar in totaal vijf verdachten gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een drugslijn. Deze drugslijn, die bekend stond om zijn grote aantal transacties per dag en het gebruik van meerdere koeriers, heeft de politie nu succesvol weten aan te pakken.

De verdachten zijn een 38-jarige vrouw uit Hoek van Holland, een 34-jarige man uit ‘s-Gravenzande, en drie Rotterdammers van respectievelijk 22, 19 en 17 jaar oud. Daarnaast zijn in januari van dit jaar een 16-jarige jongen en een 32-jarige vrouw gehoord voor hun betrokkenheid bij de drugshandel.

Onverwachte sms

De politie heeft deze week echter niet alleen de verdachten aangepakt. Een groot aantal personen heeft een onverwachte sms ontvangen van de politie. Deze personen stonden namelijk in de contactenlijst van een in beslag genomen telefoon die uitsluitend werd gebruikt voor drugshandel. De politie heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de contactpersonen te informeren over de negatieve gezondheidsrisico’s van drugsgebruik en hen te wijzen op de ernstige maatschappelijke gevolgen van drugs voor onze leefbaarheid, veiligheid en het milieu.

Preventieve aanpak

Het versturen van deze sms-bom maakt deel uit van de preventieve aanpak van de politie, waarbij niet alleen de criminele activiteiten worden aangepakt, maar ook wordt ingezet op bewustwording en preventie onder potentiële gebruikers en betrokkenen.

De politie roept iedereen op om verdachte situaties of mogelijke drugshandel te melden en benadrukt het belang van een veilige en drugsvrije leefomgeving voor ons allemaal.

Bron: Politie.nl.