Hollands Kroon zet met samenwerking in op aanpak van woonoverlast

Nieuws
Ervaar jij ook geluidsoverlast? Meld dit bij de gemeente.
Ervaar jij ook geluidsoverlast? Meld dit bij de gemeente. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Soms loopt de woonoverlast uit de hand. Denk aan geluidsoverlast van buren, vervuilde tuinen, woningen en/of door (huis)dieren. Om deze overlast te stoppen is goede samenwerking tussen de gemeente, woningcorporaties en het wijkteam erg belangrijk. Hiervoor hebben de gemeente, Woningstichting Anna Paulowna, Wooncompagnie, Beter Wonen, Vangnet & Advies en Incluzio Hollands Kroon een convenant getekend. Door de samenwerking is het mogelijk om problemen van woonoverlast al in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken.  

Veilig en plezierig wonen in Hollands Kroon 

Burgemeester Rian van Dam: “In onze gemeente moet je veilig en plezierig kunnen wonen, werken en leven. Soms lukt dat niet en is er sprake van blijvende en langdurige overlast. Dat kan grote gevolgen hebben voor het woonplezier van de buurt. Met dit convenant kunnen we er samen en eerder voor zorgen dat de woonoverlast stopt.”

In het convenant zijn afspraken gemaakt over de aanpak van complexe woonoverlast. Bijvoorbeeld hoe het meldproces verloopt en de vervolgacties. Maar ook zijn er afspraken gemaakt over het delen van relevante privacygegevens met elkaar delen en het informeren van de overlastgever.   

Ook de Woningstichting Anna Paulowna is blij met dit convenant, aldus Carolien Meijburg: “Door samen te werken met meerdere organisaties wordt de aanpak van complexe en ernstige woonoverlast efficiënter. En zijn er meer mogelijkheden om de betrokkenen de juiste hulp te bieden. Zo zorgen we samen dat woonoverlast stopt, vermindert en escalatie wordt voorkomen.”

Ervaar jij woonoverlast? 

Voor huurwoningen: meld het bij uw verhuurder.  Voor koopwoningen: maak een melding bij buurtbemiddeling op de website van de gemeente.