Dorpsraad ’t Veld/Zijdewind stelt zich voor

Nieuws
Het bestuursteam Dorpsraad ’t Veld Zijdewind. Vlnr: Trees Pater-Wever, Astrid Veldman, Paul Jong, Marjan Ruijtenberg-Stoot, Marion de Jong-Smit.
Het bestuursteam Dorpsraad ’t Veld Zijdewind. Vlnr: Trees Pater-Wever, Astrid Veldman, Paul Jong, Marjan Ruijtenberg-Stoot, Marion de Jong-Smit. (Foto: Field Visuals)

REGIO - De dorpsraad maakt zich al 30 jaar sterk voor de leefbaarheid van onze dorpen. Zij komen op voor de algemene belangen van de dorpen en zijn inwoners. Door goed te luisteren en te kijken brengen ze in kaart waar het knelt en waar behoefte aan is. Denk hierbij aan de toekomst van de pastorie, de kerk, de horeca en het winkelaanbod.

Omdat zij het idee hebben dat lang niet iedereen op de hoogte is van het bestaan, stellen zij zich voor. Het bestuur bestaat uit vijf leden: Trees Pater (Zijdewind) is onze penningmeester, het secretariaat is in handen van Marjan Ruitenberg - Stoot (’t Veld) en Paul Jong (’t Veld) is de voorzitter, Marion de Jong - Smit (’t Veld) en Astrid Veldman (’t Veld) maken het team compleet.

Begin februari 2024 is officieel afscheid genomen van het oude bestuur. Ginus Hahn, Hans Glas, Arnold Ruiter, Ad Ruiter werden tijdens de afscheidsavond in het zonnetje gezet en bedankt voor alle bestuurlijke inspanningen en behaalde resultaten. Denk hierbij aan de totstandkoming van de Superrr in ’t Veld, de locatiebepaling van de brede school, behoud van de ouderenzorg en de volhardendheid aangaande het nieuwbouwplan ’t Veld Noord.

Ad Ruiter, lid van het eerste uur: “Als je terugblikt, dan zie je pas hoeveel werk er verzet is en wat het belang is van een dorpsraad. Het zijn projecten geweest waarbij een lange adem en veel overleg nodig was. We zien dat we door de jaren heen goede contacten hebben opgebouwd bij de gemeente, instanties en verenigingen. En deze zijn hard nodig om zaken gedaan te krijgen. Wij wensen het nieuwe bestuur veel succes en zien hun aanpak en benadering met vertrouwen tegemoet. Waar nodig zullen wij bijspringen en houden vanaf de zijlijn een oogje in het zeil”.

Omdat zij graag willen weten wat er leeft onder de bewoners zijn ze van plan om dorpsenquête op te zetten.