Judovereniging De Uitkomst viert 50-jarig jubileum

Nieuws
De Uitkomst is klaar voor de volgende 50 jaar.
De Uitkomst is klaar voor de volgende 50 jaar. (Foto: W.T. van Leeuwen)

ANNA PAULOWNA - De oprichting van  De Uitkomst op 24 april 1974 was een pioniersdaad. Judo was in die tijd nog een relatief onbekende sport in Nederland. De vereniging startte bij Sporthal De Veerburg en is vervolgens, na een paar tussenstops, bijna 30 jaar gevestigd geweest in het voormalige schoolgebouw aan de Burgemeester Mijnlieffstraat. Inmiddels is De Uitkomst weer gevestigd tegen Sporthal De Veerburg in een hypermodern uitgeruste dojo.

Een van de sleutelfiguren in de succesvolle ontwikkeling van De Uitkomst is Boy Prevos. Hij is al bijna 50 jaar als trainer aan de club verbonden Boy Prevos wordt in zijn trainerswerk ondersteund door een team van gedreven vakmensen: Petra van Leeuwen, Willem van Leeuwen en Stefan Meeldijk. Samen zorgen zij voor een optimale begeleiding van judoka’s van alle niveaus. De Uitkomst is meer dan alleen een judovereniging. Het is een bruisende club met een sterke sociale functie. De toekomstvisie van De Uitkomst is duidelijk: de club wil blijven groeien en zich verder ontwikkelen, met oog voor kwaliteit en plezier.

Feestelijk jubileumprogramma

Het 50-jarig jubileum wordt het hele jaar door gevierd met diverse activiteiten. Op 24 April is er een receptie daarin wordt een jubileumboek gepresenteerd met 50 jaar historie van JV de Uitkomst. Ook hebben zij op zaterdag 6 juli voor de jeugdleden tot 18 jaar een dag met spellen en feest. Op 14  september vieren zij het jubileum groots met alle (oud)leden en (oud)vrijwilligers.   

De Uitkomst is een club met een rijke historie en een glansrijke toekomst. Met een team van gedreven trainers, een enthousiaste groep leden en een moderne accommodatie is de club klaar voor de volgende 50 jaar.