‘Zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn’

112-nieuws
Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio

HOORN - De veertienjarige leerling van Tabor College Oscar Romero in Hoorn die afgelopen woensdagmiddag werd neergestoken, is gisteren overleden. 

Het slachtoffer, een leerling uit leerjaar 2, belandde zwaargewond in het AMC. Wessel van de Hoef (rector) en Sense de Groot (voorzitter CvB) laten in een reactie op social media weten: “Het zwartste scenario heeft zich vandaag, zondagmiddag, voltrokken. Hij is overleden. Een ongekend zware klap voor zijn familie. Een ongekend zware klap voor zijn medeleerlingen. Een ongekend zware klap voor de medewerkers van Oscar Romero en voor alle medewerkers van het Tabor College. Een zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, klasgenoten en iedereen die hem moet missen.”

De jongen woonde in Westwoud. Burgemeester Michiel Pijl van de gemeente Drechterland is aangeslagen. “Verschrikkelijk bericht. Hier zijn geen woorden voor. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, vrienden en iedereen die dit raakt. Condoleances overgebracht aan de familie. Dit raakt ook Westwoud diep. Ik weet zeker dat de familie kan rekenen op steun en medeleven vanuit ons dorp.”

Burgemeester Jan Nieuwenburg laat weten ongelooflijk aangeslagen te zijn door dit vreselijke nieuws: “Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies. Ook op de school is dit vreselijke bericht hard aangekomen. Dit maakt een onuitwisbare indruk op de leerlingen en leerkrachten. Wij staan ze dan ook bij met datgene waar zij behoefte aan hebben.”