Expositie schilderijen Rita Haan in Pakhuisgalerie

Cultuur
Werk van Rita Haan.
Werk van Rita Haan. Foto: aangeleverd

HOORN - In de Pakhuisgalerie, Onder de Boompjes 21 in Hoorn, zijn van 24 april tot en met 16 juni schilderijen van kunstenaar Rita Haan te zien. Zij overleed in 2023. Titel van de expositie is ‘Van oud en nieuw, van alles wat’.

Met haar fijne penselen zette Rita intieme details op doek en paneel: realisme van een fijnschilder maar soms ook een andere stijl. Behalve stillevens worden ook portretten en werken met andere onderwerpen tentoongesteld. Een deel van haar werk is voorzien van prachtige lijsten. 

Rita beschikte naast het talent voor het fijnschilderen over bijzondere vocale kwaliteiten. Na het als tiener winnen van een landelijke talentenjacht van de AVRO en optredens in populaire radio- en televisieprogramma’s heeft ze als volwassen zangeres bij diverse bands en orkesten haar publiek kunnen boeien met haar krachtige, heldere stem en veelzijdig repertoire.

De afsluiting van de expositie is zondag 16 juni met een gezellig samenzijn voor genodigden en met een optreden van de muzikanten van haar eigen band, de Rita Mill Band, die maar liefst 32 jaar heeft bestaan. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur.