Stadswandeling voor bewoners Westerhaven in Hoorn

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN – Op 25 en 26 augustus was het weer zover: de stadswandeling voor bewoners van Woonzorgcentrum Westerhaven van Wilgaerden in Hoorn. Wendy zorgde binnen een aantal dagen voor 100 vrijwilligers die samen het leukste uitje van het jaar wilden beleven.

Ook dit jaar ging de jaarlijkse kermiswandeling door corona niet door. Maar dat vond stadsmaker Wendy Zeeman ongelooflijk jammer, want: ‘wandelen kan toch altijd!’. Net als vorig jaar heeft Wendy haar schouders er onder gezet en nam ze het initiatief om de bewoners mee op pad te nemen.

Voor een mooie stad

Wendy plaatste haar initiatief op ‘Voor een mooie stad’. Hierin vroeg zij de stad om mee te wandelen. Dit werd vol enthousiasme ontvangen door de inwoners van Hoorn en de aanmeldingen stroomde binnen. Na een aantal dagen waren de 100 gezochte mensen aangemeld.

Kopje koffie

“Heel tof om te zien hoe graag iedereen wilde bijdragen”, benoemt de Westfriese onderneemster. “Direct nadat we online waren kreeg ik een bericht van de Ronde Tafel West-Friesland en Karsten Travel store. Zij hebben ervoor gezorgd dat alle wandelaars en bewoners konden genieten van een kop koffie mét wat lekkers bij Hoornse horeca. Dit maakte de wandeling extra speciaal, vooral omdat je op dat moment vaak de leukste gesprekken voert.” Als klap op de vuurpijl heeft Las Fritas aangeboden dat iedere wandelaar bij hun mocht langskomen voor een lekker frietje.

Meer lezen over dit initiatief? Kijk dan op www.vooreenmooiestad.nl/wandeling .