Hoornse actie ‘Benefiet in de kas’ levert 2501 euro op

Algemeen
De opbrengst van de rommelmarkt in de Historische Kas in Blokker ging ook naar het goede doel.
De opbrengst van de rommelmarkt in de Historische Kas in Blokker ging ook naar het goede doel. (Foto: Jan Siebring Fotografie)

HOORN - GroenLinks Hoorn en Operatie Klimaat Westfriesland hielden afgelopen zaterdag een actie voor het goede doel: het Wereld Natuur Fonds, waar Serious Request dit jaar ook geld voor inzamelt. In Blokker vond in de Historische Kas aan de Koewijzend een tweedehandsmarkt plaats en in de Appelhaven hield Marion van der Bijl een sup-marathon waarbij zij gesponsord werd. Vanuit Ruimte 28 aan De Oude Veiling in Zwaag was een live-optreden van de Hoornse band Olieplatform en presenteerde Otto Wijnen van 15.00 tot 17.00 uur een programma dat uitgezonden werd via Radio WEEFF. De actie heeft uiteindelijk 2501 euro opgeleverd.

Met deze actie wilden GroenLinks Hoorn en Operatie Klimaat Westfriesland het doel van Serious Request een boost geven. Het Glazen Huis in Amersfoort, waarin vier 3FM-dj’s van 18 tot en met 24 december worden opgesloten, staat symbool voor een broeikas waarin de temperatuur letterlijk tot grote hoogte kan stijgen. Serious Request staat dit jaar namelijk in het teken van ontbossing en klimaatverandering. 

Marion van der Bijl kreeg zaterdag veel hulp van enthousiaste omstanders en leerlingen van het Martinuscollege. Hiermee zijn zij gezamenlijk uitgekomen op 83 rondjes suppen!

In Ruimte 28 in Zwaag traden de mannen van Olieplatform op. Onder het motto ‘Doe een offer voor een cover’ speelden zij betaalde verzoeknummers. Presentator Otto Wijnen deed in diezelfde ruimte verslag van alle activiteiten, die rechtstreeks werden uitgezonden op WEEFF Radio. 

De opbrengst van alle acties die zaterdag plaatsvonden, gaat naar Serious Request, en dus naar het Wereld Natuur Fonds.

Otto Wijnen deed verslag van alle activiteiten.
De mannen van Olieplatform traden op in Ruimte 28.
Marion hield in Hoorn een sup-marathon.