Liberaal Hoorn stelt college wederom vragen over ‘bushokjesterreur’ in Hoorn

Algemeen
Liberaal Hoorn: "De schade aan de bushokjes is opnieuw gigantisch."
Liberaal Hoorn: "De schade aan de bushokjes is opnieuw gigantisch." Foto: aangeleverd

HOORN - De fractie Liberaal Hoorn heeft 10 december 2021 vragen gesteld over het ‘bushokjesterreur’ in onze stad. “De beantwoording op de vragen die wij in december 2021 hebben gesteld zijn tot onze grote verbazing nog niet beantwoord”, aldus Chris de Meij van Liberaal Hoorn. “Helaas moet onze fractie constateren dat opnieuw op tal van plekken in Hoorn bushokjes kapot zijn geslagen. Bewoners stellen ons nu de vraag welke maatregelen er door de gemeente zijn genomen naar aanleiding van onze eerdere vragen om deze vernielingen te voorkomen. Onze fractie kan op deze vragen echter helaas geen antwoord geven, aangezien de beantwoording al zes maanden op zich laat wachten.”

Chris: “Wij hebben al eerder aangegeven dat onze fractie deze vormen van vernieling echt helemaal zat is. De schade aan deze bushokjes is opnieuw gigantisch. Hoe is het mogelijk dat zoiets in onze stad kan gebeuren? Deze vorm van terreur moet echt stoppen! Mogelijk dat meerdere personen of een groep hierbij betrokken is aangezien de vernielingen op verschillende plekken in Hoorn plaatsvinden.” Liberaal Hoorn wil van het college weten welke acties de afgelopen maanden ondernomen zijn om de daders op te pakken. Ook wil de fractie weten of er handhavingsmogelijkheden zijn om deze vorm van vernielingen te voorkomen en of de gemeente extra mobiele camera’s kan plaatsen om de vandalen op te sporen. Liberaal Hoorn vraagt zich daarnaast af of het glas van de bushokjes vervangen kan worden door ander materiaal wat ook eerder in de Kersenboogerd is toegepast. “Uiteraard willen we ook antwoord op de vraag waarom de beantwoording op onze vragen meer dan zes maanden duurt.”

Liberaal Hoorn doet een oproep: “Zijn er inwoners die iets gezien hebben van de vernielingen? Meld het bij de politie of bij de gemeente. En mochten inwoners contact met ons willen opnemen, dan kan dat via info@liberaalhoorn.nl .”