Nieuwe tentoonstelling in De Boterhal: Hoornse Nieuwe

Algemeen
Een van de werken die te zien zijn tijdens de tentoonstelling 'Hoornse Nieuwe' in De Boterhal.
Een van de werken die te zien zijn tijdens de tentoonstelling 'Hoornse Nieuwe' in De Boterhal. Foto's: aangeleverd

HOORN - In de expositie ‘Hoornse Nieuwe’ nodigt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. nieuwe leden uit hun werk te tonen. Deze nieuwe leden zijn: Babette Treumann, Marisja van Weegberg, Amrita Karunaratne, Raymond Bakker, Esther Koeman, Jeannette Plantenga, Gígja Reynisdóttir, Loes Groothuis, Marijke Beelen, Pam Wessels, Bert Griepink, Sebastiaan Bruin, Nanska van de Laar en Peter Smit. Hun werk is van 25 juni tot en met 31 juli te zien in De Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn.

De expositie is veelzijdig. Zo maakt Babette Treuman vooral abstract werk waarbij er sprake is van consciëntieus onderzoek naar vorm en kleur. Er is een grote variatie aan invalshoeken, van meer abstract geometrische vormen, naar een vrije manier van werken. In het werk van Marisja van Weegberg gaat het niet om de inhoudelijkheid van de vorm op zich maar om de stilte en ruimte waarin de vormen en objecten zich manifesteren. Amrita Karunaratne studeerde in Dublin, waar zij geïnspireerd werd door keramiek uit de oudheid. De schoonheid van haar keramiek zit in de krachtige en natuurlijke uitstraling. Raymond Bakker werkt seriematig in bepaalde thema’s. Zijn werken zijn verhalend en neigen soms naar absurdisme of realisme met een knipoog. Met de installaties van Loes Groothuis stap je in een fantasiewereld en word je als toeschouwer omringd door een wervelwind van fabeldieren, engelen, duivels, maskers en plantmotieven. Peter Smit is een Amsterdamse kunstschilder die ervan houdt te schilderen in de traditie van de Impressionisten. 

De opening vindt zondag 26 juni om 16.00 uur plaats. Zondag 10 juli organiseert de Zondagmiddagsalon in De Boterhal een rondetafelgesprek met de nieuwe leden. Meer informatie: Karin van Bodegom, info@karinvanbodegom.nl of www.boterhal.com .

Afbeelding
Afbeelding