De Engel van Hoorn over stress en ontspanning

Algemeen
Tijdens de bijeenkomst van de Engel van Hoorn wordt stilgestaan bij onze stressvolle samenleving met al zijn eisen, verlangens en dreigingen.
Tijdens de bijeenkomst van de Engel van Hoorn wordt stilgestaan bij onze stressvolle samenleving met al zijn eisen, verlangens en dreigingen. Foto: aangeleverd

HOORN - De Engel van Hoorn houdt zondag 2 oktober in het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn, een bijeenkomst over stress en ontspanning.

Wij leven in een jachtige tijd, waarin veel kan en veel moet. Er zijn verwachtingen die moeten worden ingelost en doelen die moeten worden gehaald. Zaken die zomaar kunnen leiden tot stress. Een beetje stress is vaak nuttig. Het zorgt ervoor dat we goed opletten en snel kunnen reageren, bijvoorbeeld voor een examen. Maar soms kan iets extra veel spanningen geven of duren ze te lang. Bijvoorbeeld als mensen veel van je verwachten, of als er veel dingen tegelijk niet goed gaan en we te weinig steun ervaren. Dat kan het gevoel geven steeds gestrest en moe te zijn. Ontspannen lukt niet meer goed. Je ligt bijvoorbeeld lang wakker, kunt niet meer genieten en blijft maar nadenken over je problemen. Dan wordt stress ongezond. Tijdens deze bijeenkomst van de Engel van Hoorn wordt stilgestaan bij onze stressvolle samenleving met al zijn eisen, verlangens en dreigingen. Hoe kunnen we daarin toch de tijd nemen voor rust en ontspanning? Stress- en burnoutcoach Anne-Marie Meijer vertelt wat je tegen stress kunt doen. Lida Paauw laat bezoekers ervaren wat de rijkdom van meditatie kan zijn. Het geheel wordt opgeluisterd door de close harmony zangers Hale Bopp en een column van Lammy Taanman. 

Inloop van 14.30 tot 15.00 uur met koffie en thee. Het programma is van 15.00 tot 16.30 uur en na afloop is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid om door te praten.