Pastoor Samuel ontvangt 4000e fiets van Stichting Kinderfietsjes Actie in Zwaag

Nieuws
Pastoor Samuel mocht zijn fiets zelf onthullen.
Pastoor Samuel mocht zijn fiets zelf onthullen. Foto: Jan Siebring Fotografie

ZWAAG - Een bijzondere mijlpaal werd maandag 5 juni bereikt toen pastoor Samuel Marcantognini van de Heilige Matteüsparochie in Hoorn een fiets overhandigd kreeg van Stichting Kinderfietsjes Actie. Dit gebeurde op het terrein van HSV Sport in Zwaag waar de stichting haar werkplaats heeft. De stichting, opgericht door Paul Buis, vierde hiermee de overhandiging van haar vierduizendste fiets. 

Stichting Kinderfietsjes Actie heeft de afgelopen jaren gestreden voor het recht van elk kind om te kunnen genieten van fietsplezier. “Daar sprak ik ook over met de pastoor Samuel, die oorspronkelijk uit Italië komt. We zingen allebei in het koor Zingenderwijs in Oosterblokker. Voor hemzelf zou het ook handig zijn om een fiets te hebben, zodat hij met de fiets bij de mensen langs kan gaan. En zo ontstond het idee”, legt Paul uit.


Pastoor Samuel (midden) samen met het team van Stichting Kinderfietsjes Actie. (Foto: Jan Siebring Fotografie)

Afgelopen september werd nog de drieduizendste fiets door de stichting overhandigd en nu, slechts negen maanden later, is de vierduizendste fiets een feit. “We doen het sámen, met het hele team”, benadrukt Paul. “Ieder op zijn eigen manier. Ons streven is zoveel mogelijk mensen aan een fiets te helpen en ik hoop dat de stichting zo nog jarenlang door kan gaan.” Pastoor Samuel mocht de fiets zelf onthullen en liet weten zeer vereerd te zijn met dit gebaar. “Het is mooi wat deze stichting allemaal doet. Fantastisch. Ik ben echt sprakeloos. Heel hartelijk dank.” Vervolgens sprak pastoor Samuel een zegen uit, waarbij hij wijwater uit de rivier de Jordaan gebruikte. “Dat de activiteiten van deze stichting altijd gezegend mogen zijn met saamhorigheid en vrede”, sprak hij uit. Na de inzegening overhandigde de pastoor op zijn beurt een cadeau aan Paul Buis: een klein kruis van de heilige Franciscus van Assisi. “Als teken van zegen én als herinnering aan deze mooie dag.” Paul beloofde het een mooi plekje te geven. Daarna was het tijd om even een ‘testritje’ te maken en stapte pastoor Samuel zichtbaar blij op zijn fiets. 

Na het officiële gedeelte was het tijd om een ‘testritje’ te maken. (Foto: Jan Siebring Fotografie)