Doortrappen West-Friesland: Fietsroutes in Wognum en Hoorn

Nieuws
Het Doortrapteam van Team Sportservice West-Friesland en Team Sport Hoorn heeft in samenwerking met de Hoornse Ren en Tour Club mooie fietsroutes ontwikkeld van ongeveer 25 kilometer voor senioren.
Het Doortrapteam van Team Sportservice West-Friesland en Team Sport Hoorn heeft in samenwerking met de Hoornse Ren en Tour Club mooie fietsroutes ontwikkeld van ongeveer 25 kilometer voor senioren. Foto: archief

REGIO - Het Doortrapteam van Team Sportservice West-Friesland en Team Sport Hoorn heeft in samenwerking met de Hoornse Ren en Tour Club mooie fietsroutes ontwikkeld van ongeveer 25 kilometer voor senioren. De fietsroutes gaan door Wognum, Hoorn en de omgeving van Hoorn.

Eerder werd er een oproep gedaan om Doortraproutes te testen, onder andere in Wognum. Hier is massaal op gereageerd door senioren uit de regio. Veel fietsliefhebbers uit heel Westfriesland hebben de route getest en de formulieren ingevuld. Hierdoor zijn de nodige aanpassingen gedaan waardoor de route net even veiliger en leuker is geworden.

Route

De route gaat langs mooie landschappen, groene lintdorpen en leuke plaatsen om af te stappen en te verkennen. Onderweg kom je onder andere langs de dorpen Abbekerk, Lambertschaag, De Weere, maar ook andere dorpen worden bezocht. Binnenkort komt de route op de website van Team Sportservice en de fietsersbond. Daarna volgt een fietsroute in omgeving Hoogkarspel.

Hoorn

In Hoorn zijn ook mooie routes uitgezet door Team Sport Hoorn en HRTC. Deze routes zijn op vrijdagochtenden 16, 23, 30 juni en 7 juli te fietsen onder begeleiding van bekwame instructeurs. Zij zorgen voor een aangepast tempo, veilig samen fietsen, allerlei tips en leuke afstapmomenten. Aanmelden en meer info voor de routes in Hoorn kan via www.hoornbeweegt.nl .