Handbalvereniging Blokker brengt kleur met jaarlijkse geraniumactie

Nieuws
Jochem van de Berg bezorgt de bestelde geraniums bij Mandy in Oosterblokker.
Jochem van de Berg bezorgt de bestelde geraniums bij Mandy in Oosterblokker. Foto's: Jan Siebring Fotografie

OOSTERBLOKKER - Ze zorgen voor een bijzondere aanblik: auto’s die geparkeerd staan op het handbalveld van Handbalvereniging Blokker aan de Noorderdracht in Oosterblokker. Het is donderdag 18 april dan ook een speciale dag voor de vereniging. “Vandaag bezorgen we met zo’n twintig vrijwilligers de geraniums bij de mensen die een bestelling gedaan hebben bij ons”, legt bestuurslid Jochem van de Berg uit. 

De afgelopen weken kon iedereen die dat wilde geraniums bestellen bij de handbalvereniging. “Dit is een jaarlijks terugkerende actie”, vertelt Jochem. “Met de opbrengst van de verkoop kunnen we mooie verbeteringen doorvoeren bij onze vereniging en kunnen we de contributie voor onze leden laag houden. Daarnaast investeren we veel in onze jeugdafdeling. We zijn een leuke, toegankelijke vereniging die financieel gelukkig gezond is, mede dankzij deze plantenactie.”

Bestellen ging de afgelopen weken via de website of de Facebookpagina van HV Blokker. “Mensen konden aangeven hoeveel plantjes ze wilden, welke soort én in welke kleuren. Vandaag kan iedereen die besteld heeft de plantjes komen ophalen op ons complex, maar we hebben ook de mogelijkheid geboden om de plantjes thuis te bezorgen”, vertelt Jochem verder, terwijl hij de geraniums in zijn auto laadt. “In totaal hebben we dit jaar 260 bestellingen binnen gekregen en in totaal worden vandaag drieduizend planten bezorgd. De rest, 1500 stuks, wordt vandaag door kopers zelf opgehaald.” Afgelopen vrijdag zijn leden van de vereniging ook nog langs de deuren gegaan met de geraniums, zodat mensen alsnog de kans kregen om plantjes te kopen. 

De plantjes worden op het handbalveld in de auto’s van de vrijwilligers ingeladen.

Gave actie

Jochem is klaar om zijn route te rijden en de plantjes bij de mensen thuis te bezorgen. Hij pakt het formulier erbij waar zijn route op staat. “Ik vind dit zo’n gave actie”, glundert hij. “Het is mooi om te zien dat zoveel mensen onze vereniging, die op dit moment ongeveer 110 leden telt, willen steunen. En natuurlijk krijgen zij er iets moois voor terug. De mensen zijn altijd erg tevreden over de geraniums.” Zo bezorgt Jochem donderdag aan het eind van de middag 24 planten bij Mandy in Oosterblokker. “De laatste jaren bestel ik steeds geraniums bij HV Blokker”, vertelt ze, terwijl ze de plantjes in ontvangst neemt. “Ik vind het belangrijk om de vereniging te steunen, ook al ben ik zelf geen lid. En heel handig dat ze bezorgd worden. Ik ga de plantjes straks allemaal in bakken doen en ze krijgen een mooi plekje in mijn achtertuin.” Jochem stapt zijn auto weer in, op naar het volgende adres. “Tot hoe laat ik vandaag bezig ben? Nou, ik denk tot een uur of tien vanavond. Tussendoor eet ik wat in onze kantine. Het kost wat tijd en energie, maar ik vind het leuk om te doen. Mijn vrouw, schoonmoeder en broer heb ik ook warm gemaakt, zij bezorgen vandaag ook”, lacht hij. 

Ze bloeien goed

Jaap Langerijs uit Oosterblokker doet op het volgende adres de deur open. Het geld had hij al klaarliggen. “Mensen kunnen contant betalen, maar ook pinnen”, legt Jochem uit. Net als Mandy bestelt Jaap zijn plantjes ook al jaren bij de vereniging. “Ik vind het goed om de plaatselijke vereniging op deze manier te steunen”, zegt hij. “Ik heb dit jaar achttien planten besteld. En uit ervaring weet ik dat ze heel goed bloeien!”

Meer informatie over handbalvereniging Blokker is te vinden op www.hvblokker.nl .

Jochem vult zijn auto met plantjes en rijdt vandaag ook een route om ze te bezorgen.