HoornsportXplore brengt sportverenigingen en jongeren samen

Sport
Het Atlas College en het Tabor College in Hoorn slaan de handen ineen voor HoornsportXplore, een innovatief project dat tot doel heeft jongeren kennis te laten maken met het diverse sportaanbod in Hoorn en omliggende gemeenten.
Het Atlas College en het Tabor College in Hoorn slaan de handen ineen voor HoornsportXplore, een innovatief project dat tot doel heeft jongeren kennis te laten maken met het diverse sportaanbod in Hoorn en omliggende gemeenten. Foto: Shutterstock

HOORN - Het Atlas College en het Tabor College in Hoorn slaan de handen ineen voor HoornsportXplore, een innovatief project dat tot doel heeft jongeren kennis te laten maken met het diverse sportaanbod in Hoorn en omliggende gemeenten.

Dit initiatief, van coördinatoren Steffen van der Pol (Atlas College) en Gaby Kessen (Tabor College), is ontstaan vanuit de gedeelde visie om sportparticipatie onder jongeren te bevorderen en hen te stimuleren tot een actieve levensstijl. HoornsportXplore vindt plaats in juni 2024. In die maand wordt het aanbod van de verenigingen en sportorganisaties gepromoot onder de leerlingen.

Sportorganisaties worden uitgenodigd om hun (bestaande) aanbod voor de maand juni kenbaar te maken, zodat VO-leerlingen zich hierop kunnen aanmelden. Door deel te nemen aan HoornsportXplore, krijgen verenigingen de gelegenheid niet alleen hun sport te promoten, maar ook potentieel nieuwe leden te werven.

Aanmelden verenigingen en sportorganisaties

HoornsportXplore biedt twee platformen waarop sportverenigingen en -organisaties uit de regio hun activiteiten kunnen promoten en jongeren de mogelijkheid krijgen om zich aan te melden voor diverse sportieve activiteiten en trainingen.

Binnen Hoorn kunnen organisaties hun aanbod kenbaar maken via www.hoornbeweegt.nl. Buiten Hoorn worden organisaties aangemoedigd om hun activiteiten aan te melden op www.noordhollandactief.nl.

Het verschil tussen beide platformen is dat hoornbeweegt.nl zich specifiek richt op het lokale sportaanbod binnen de stadsgrenzen van Hoorn, terwijl noordhollandactief.nl een breder scala aan activiteiten omvat, ook buiten Hoorn. Verenigingen die hun aanbod willen promoten aan de jeugd via HoornsportXplore worden vriendelijk verzocht om zich vóór 19 april aan te melden op het desbetreffende platform.

Meer informatie

Steffen van der Pol en Gaby Kessen benadrukken het belang van deelname van sportverenigingen om jongeren te bereiken en te inspireren tot een actieve levensstijl. “Dit is een unieke kans voor verenigingen om hun activiteiten onder de aandacht te brengen bij een breed publiek van jongeren uit Hoorn en omstreken”, aldus Van der Pol. “Samen kunnen we door deze kennismakingslessen de jeugd enthousiasmeren en motiveren om te gaan sporten en bewegen”, voegt Kessen toe.

Voor meer informatie of vragen over HoornsportXplore kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het team via contact@hoornsportxplore.nl.