Activiteiten in meivakantie bij MAK Blokweer

Uitgaan
Kom de jonge dieren bij MAK Blokweer van dichtbij bewonderen.
Kom de jonge dieren bij MAK Blokweer van dichtbij bewonderen. Foto: aangeleverd

BLOKKER - Bij MAK Blokweer aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker is in de meivakantie - van 28 april tot en met 12 mei - van alles te beleven.

Tijdens MAKS’ Biomarkt op zondag 28 april kun je bij MAK Blokweer in Blokker een bloempotje beschilderen. Het door jou versierde potje vul je met aarde en je krijgt van het MAK bloemen- of plantenzaadjes uit de kloostertuin. Neem je bloempotje mee naar huis en geef het een mooi plekje in je tuin of op je balkon. Je kunt dan na een tijdje genieten van een zelf geplante bloem of plant. Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Deelname kost 3,50 euro per bloempotje. Reserveren is gewenst, de activiteit kan tussen 10.00 en 16.00 uur uitgevoerd worden bij de kraam.

Zelf een bloempotje maken kan 28 april.

Poppentheater

Woensdag 1 mei is de voorstelling Koba Kip van poppentheater de Kromme Kabouter te zien, speciaal bedoeld voor peuters en kleuters. Koba is een blije kip, maar o jee, ze kan geen eieren leggen zoals de andere kippen. De andere dieren op de boerderij lachen haar uit en dat maakt haar nogal verdrietig. En dan op een dag lukt het haar tóch om een ei te leggen. Het is niet zomaar een ei, maar een heel bijzonder ei… Kom woensdag 1 mei meebeleven welk bijzonder ei Koba Kip legt. De voorstelling duurt ongeveer een kwartier, daarna kun je nog een kijkje nemen bij de dieren van de kijkboerderij of op het terrein rondstruinen. De voorstelling is twee keer te zien: om 10.00 uur en om 10.45 uur. Kinderen hebben uitsluitend toegang onder begeleiding van een volwassene. Kosten zijn 3,50 euro per persoon (zowel voor kinderen als de begeleider). Reserveren is noodzakelijk.    

Voorleesfeest Lente                                              

Woensdag 8 mei staat het Voorleesfeest Lentepret op het programma. Het is lente. Vos, Muis, Wasbeer en Uil vliegen met een luchtballon in de eerste lentezon. Ze zien pasgeboren lammetjes, kleine konijntjes en lieve kuikentjes. Ze vliegen over de velden. Maar dan vliegen ze te ver! Kun jij ze helpen? Na het voorleesfeest van dit leuke prentenboek van Anita Bijsterbosch maken kinderen zelf een mooie lenteknutsel. Is je knutselwerk klaar? Ga dan op de kijkboerderij zelf eens kijken naar de jonge dieren. Deze activiteit is voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar en vindt plaats van 10.30 tot 11.30 uur. Deelname is uitsluitend mogelijk onder begeleiding van een volwassene. Kosten: 3,50 euro per kind. Reserveren is noodzakelijk.

Jonge dieren

Natuurlijk is de lente ook een mooie tijd om op de kijkboerderij de jonge dieren van dichtbij te bewonderen. Lammetjes, geitjes, konijntjes en kuikentjes huppelen, springen en scharrelen in het rond.

In de Molshoop kun je terecht voor een drankje met iets lekkers. Bekijk ondertussen de vissen die voor het raam zwemmen of bezoek de tentoonstelling met mollengang.

GPS- & Speurtochten

Ben je thuis uitgespeeld en wil je lekker buiten rondstruinen? MAK Blokweer heeft diverse gps- en speurtochten voor verschillende leeftijden waarmee je op het terrein van het MAK van alles kan ontdekken. Houd jij je voeten droog? Kun jij Rob en andere rare vogels ontdekken? Of wil je kennismaken met de dieren op de kijkboerderij en in het natuurpark? Rugzak om, laarzen aan en gaan! Kijk op www.mak-blokweer.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten. Reserveren mag wel, maar hoeft niet.

Informatie en reserveren

Wil je reserveren voor een activiteit of heb je vragen? Kijk op www.mak-blokweer.nl of neem contact op via info@mak-blokweer.nl of 0229-266344. MAK Blokweer is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Zelf een bloempotje maken kan 28 april.