Kleding inbrengen Sam’s Kledingactie in Spierdijk

Algemeen
Steun Sam's Kledingactie en steun het project van Cordaid.
Steun Sam's Kledingactie en steun het project van Cordaid. (Foto: aangeleverd)

Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Sam’s Kledingactie voor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië heeft een actie tot en met 24 mei. In Spierdijk kan men op verschillende locaties van 14 tot en met 18 april kleding en schoenen inleveren. Iedereen heeft nog even de tijd om kasten uit te ruimen.

De donaties komen ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Wat mag wel en niet

Buiten het doneren van kleding en schoenen mag men ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.

De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen.

Help mee en doneer aan:

Mevrouw Feld, Zuid Spierdijkerweg 62;

Familie Steur, Noord Spierdijkerweg 199;

De heer De Vries, Verlaatsweg 54;

Familie Steur, Dokter Bloemstraat 80;

Mevrouw Duijn, Wogmeer 74;

Familie Pronk, Bobeldijk 127B.

Betaalbare én bereikbare zorg

Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar.

Met de donatie kan Cordaid zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijk eens op www.samskledingactie.nl