Kom naar de Joiny opstapdag

Partnerbijdrage
Kom naar de Joiny opstapdag bij De Graaf Mobiliteit & Welzijn.
Kom naar de Joiny opstapdag bij De Graaf Mobiliteit & Welzijn. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Kom naar de Joiny opstapdag bij De Graaf Mobiliteit & Welzijn op de Veken 5 in Opmeer. Wanneer? Zaterdag 13 april van 11.00 tot 15.00 uur!

De eerste jaren dat Martin Vossebeld (58) uit Borne de progressieve zenuwziekte multiple sclerose had, waren heftig. Binnenshuis kon hij nog lopen met een stok, buitenshuis moest hij ‘iets’ hebben om langere afstanden af te leggen. Hij ontwikkelde die oplossing zelf: de Joiny.  De Joiny,  zoals Martin het voertuig doopte, lijkt in de verste verte niet op een scootmobiel – de oplossing die hem eerst geboden werd. Het heeft veel meer weg van een fiets. Op de website wordt het omschreven als een ‘elektrische driewieler’ en een ‘balansvoertuig met hoge zit’. Martin vertelt: “Ik  gebruikte zelf eerst altijd een e-bike, maar toen ik de trapbeweging niet meer kon maken, kwam op ik dit idee. Daarom lijkt ‘ie ook veel meer op een fiets: het is een stoer, luchtig apparaat met een fietszadel. Door het kantelprincipe kun je in de bochten ‘hangen’, om omvallen te voorkomen. En dat is ook handig bij onverwachte obstakels als stoepranden. Daardoor houd je veel bewegingsvrijheid over. Voor mij is de beleving niet anders dan fietsen. En dat vind ik vooral mentaal heel fijn.” Een ander opvallend aspect is de hoogte van de Joiny. “Je zit op stahoogte. In een scootmobiel, of in een lagere driewielscooter, zit je lager. Nu ben ik net zo groot als wanneer ik zou staan,” ervaart Martin. “Ik ga graag met mijn vrouw fietsen, samen op pad. Nu doen we dat weer op gelijke hoogte; het benadert alles wat ik eerder ook kon. Officieel is het een hulpmiddel,  et  taat in dezelfde categorie geregistreerd als bijvoorbeeld scootmobielen, maar zo voelt het niet. Het is voor mij een gewoon vervoermiddel. Voor mij was dat heel belangrijk.” 

 Meer weten over de Joiny? Kom naar de Joiny opstapdag bij De Graaf Mobiliteit op de Veken 5 in Opmeer. Meer informatie op www.degraafmobiliteit.nl.