Pam Kaaij (links) en Aletta Kets bedienen dezelfde doelgroep en werken samen.
Pam Kaaij (links) en Aletta Kets bedienen dezelfde doelgroep en werken samen. (Foto: Rodi Media/MvS)

Stimulans voor sociaal contact: Samen Leuke Dingen Doen Markt bij SamenMeer/WelzijnWonenPlus

Algemeen

door Marcel van Stigt

LANDSMEER – Vissen, wandelen, naar voetballen kijken – mensen vinden het leuk om samen dingen te doen. Maar waar vind je een gelijkgestemde? En wat is er allemaal mogelijk? De antwoorden daarop liggen op zaterdag 2 juli op het adres Dr. M.L. Kingstraat 2B. Daar vindt van 12.00 tot 16.00 uur voor het eerst de Samen Leuke Dingen Doen Markt plaats. Een initiatief van SamenMeer en WonenWelzijnPlus, die daar zijn gevestigd. 

WelzijnWonenPlus richt zich op de individuele inwoners van de gemeente Landsmeer, SamenMeer op groepen. De gemene deler is dat beide organisaties zich inzetten om mensen – veelal ouderen – uit een isolement te halen en bij te dragen aan een plezierig leven. Andere mensen ontmoeten en samen leuke dingen doen is daar een wezenlijk onderdeel van. Denk aan samen naar de film of naar een theatervoorstelling gaan, samen knutselen, samen fietsen of wandelen in het Twiske, samen de zonsondergang bekijken in het Ilperveld, samen bij IVV langs de lijn staan om het eerste team aan te moedigen. Enige ondersteuning daarbij is welkom, zeker omdat het sociale leven tijdens de coronapandemie langdurig stil is komen te liggen. 

“De mensen willen wel, maar weten niet hoe”, stelt Aletta Kets, coördinator van SamenMeer. “Ze leunen achterover, wachten af. En de dreiging van een nieuwe coronacrisis helpt ook niet mee. Ze moeten uit hun comfortzone komen. Vandaar deze markt. We doen dat samen met WelzijnWonenPlus. We bedienen immers dezelfde doelgroep, versterken elkaar. We hopen dat mensen die hier lang niet zijn geweest, maar ook nieuwe mensen, de markt bezoeken.” 

De verwachtingen zijn positief. De lage drempel nodigt uit om vrijblijvend langs te komen en bovendien hebben eerder gehouden open dagen van SamenMeer bewezen dat er veel mensen langskomen. De bedoeling is om deze markt twee keer per jaar te organiseren. 

In de grote zaal komen vijf uitnodigende tafels te staan waar het draait om een bepaald thema – onder andere Cultuur, Creatief en Bewegen – met bijbehorend materiaal. Mensen kunnen elkaar daar ontmoeten en zo kan spontaan de basis worden gelegd om samen op te trekken. In de foyer en kleine zaal toont SamenMeer wat ze zelf organiseert. 

Pam Kaaij, consulent van WelzijnWonenPlus: “Ook kunnen bezoekers wensen kenbaar maken, onder meer door een oproep achter te laten te plaatsen op een bord, zoals supermarkten dat ook doen. Het gaat erom dat mensen gelijkgestemden ontmoeten. We hopen op veel bezoekers. En neem vooral je buurvrouw of buurman mee.” 

Het belooft een gezellige, inspirerende middag te worden met muziek en lekkere hapjes. 

SamenMeer en WelzijnWonenPlus, Dr. M.L. Kingstraat 2B. Wie wil worden opgehaald met de SamenMeer-bus kan bellen met 020-481 4190.

Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Zonovergoten wielerronde in Oostzaan Algemeen 8 aug, 15:36
Afbeelding
Koeman Express vaart weer uit met ‘eerstelijnsgids’ Jan Heitlager Algemeen 8 aug, 14:39
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Gezelligheidsdier Algemeen 8 aug, 12:28
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:51
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Landsmeerse wethouder Erik Heinrich houdt vast aan stringent financieel beleid Algemeen 2 aug, 08:48
Afbeelding
Nieuwe Ronde van Oostzaan Algemeen 1 aug, 13:20
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: De kunst van het voordringen Algemeen 1 aug, 12:08
Afbeelding
Met Pauwke de Pauw op boerensafari Algemeen 1 aug, 10:33
Afbeelding
Leesclub Literatuur zoekt nieuwe leden Algemeen 1 aug, 10:21
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Nieuwe wethouder Jacobien van Boeijen: ‘Stappen zetten, dat is mijn drive’ Algemeen 25 jul, 13:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.