Groot pleinfeest op OBS De Fuik

Algemeen
Kinderen traden op.
Kinderen traden op. Foto's De Fuik

De Fuik sluit ieder jaar af met een goed feest. De Fuik staat bekend als het kleinste schooltje in de gemeente Landsmeer. Met klassen van nog geen twintig kinderen is De Fuik uniek ten opzichte van de grotere basisscholen in de omgeving. 

DEN ILP - Waar het kleinste schooltje groots in kan zijn. Vorige week dinsdag vond het pleinfeest plaats op het schoolplein van De Fuik. Kinderen uit alle groepen traden op met de ouders als publiek.

De school is een van de belangrijkste middelpunten in het centrum van Den Ilp, waar ouders, grootouders en kinderen samenkomen. Er is daardoor veel betrokkenheid van ouders en leerkrachten.

Als er een feest moet worden georganiseerd, dan helpt iedereen uit het dorp graag mee. Zo ook dit jaar. De frietkar van Wil Kok was aanwezig, lekkere hapjes van de familie Wortel, er was een geïmproviseerde bar, een poffertjeskraam bemand door ouders en er was een bakfiets omgetoverd tot een ware ijskar. 

“Zo goed als alle ouders en kinderen van de school waren aanwezig”, aldus een van de leerkrachten.

“Dat is best uniek, maar dat is bij De Fuik bijna vanzelfsprekend.” 

De ouder die bij de ijskar staat vertelt: “Door de kleine klassen is er meer aandacht voor individuele behoeftes van kinderen en lijken de vriendschappen tussen kinderen makkelijker en hechter. Doordat de school tegenover de ingang van het Twiske aan de Polderweg ligt, is er meer aandacht voor onderwijs met behulp van de natuur en de omgeving.” 

Steeds meer ouders en kinderen ontdekken de voordelen van deze kleine dorpsschool. Zo zitten er niet alleen kinderen uit Den Ilp op De Fuik, maar ook kinderen uit Landsmeer en de Weidevenne. Er is nog plek voor een aantal nieuwe leerlingen op De Fuik. Neem contact op met OBS De Fuik voor meer informatie.

Afbeelding
Groot feest bij De Fuik.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding