Landslake Lions wint nipt van BC Apollo

Een beeld uit de wedstrijd.
Een beeld uit de wedstrijd. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Het werd tijd voor weer een overwinning, althans dat vonden de Lions zelf. De afgelopen drie wedstrijden werden verloren en dus moest het laaggeplaatste BC Apollo worden verslagen. Bij de Lions kon Auke Bouwmeester weer meedoen. Hij ontbrak vorige wedstrijd met een liesblessure.

De mannen uit Landsmeer begonnen goed aan de wedstrijd. Auke Bouwmeester bewees directe zijn waarde en zette de Lions met een twee- en driepunter op een 0-5 voorsprong. Er werd goed verdedigd aan de kant van Landsmeer en BC Apollo had moeite om de basket te vinden. De ploeg uit Amsterdam begon met wisselen en in een andere rotatie liep de aanval beter. Aan de kant van Landsmeer was het Thijn Zevenhek die met twee driepunters bijdroeg aan de productie. Stand na eerste kwart: 13-19.

In het tweede kwart kwam BC Apollo beter voor de dag. Verdedigend hielden zijn hun ‘bucket’ goed gesloten en vielen vanuit de verdedigende rebound de basket van de Lions regelmatig snel aan. De Lions hadden op hun beurt moeite om onder het bord tot scoren te komen en ook het schot van buiten wilde niet vallen. Desondanks ging Landslake met een kleine voorsprong de rust in: 30-32

Na rust bleef de wedstrijd spannend. De Lions liepen weer een klein beetje uit, maar het verschil wilde niet groter worden dan vijf punten. Beide teams hadden hun verdediging op orde en konden aanvallend geen vuist maken, 39-43.

In het vierde kwart startte BC Apollo direct met een driepunter en scoorde direct daarna weer, waardoor de Lions op achterstand kwamen (44-43). Vanaf dat moment werd het een ‘puntje puntje’ wedstrijd. Coach Harry Duikers hamerde op een goede organisatie in de verdediging. Aanvallend voor de Lions was het Thijn Zevenhek die de ploeg uit Amsterdam pijn deed met een sterke score plus bonus en een knappe driepunter. Beide ploegen kwamen richting het einde in de foutenlast, waardoor er veel vrije worpen werden genomen. In de slotseconden was het Ivar Kroon die bij een stand van 54-56 twee keer mocht aanleggen. Hij faalde niet en zette daarmee ijskoud de eindstand van 54-58 op het bord.

Topscorers: Thijn Zevenhek (21) en Auke Bouwmeester (18). Volgende week zaterdag 28 januari spelen de Heren thuis in de ICL om 17:00u tegen Harlemlakers.