Maassluise kunstenaar Dick Tulp exposeert in Naaldwijk

Algemeen
Dick Tulp, zelfportret bij Kunsthalte 6.
Dick Tulp, zelfportret bij Kunsthalte 6. (Foto: PR)

De Maassluise kunstenaar Dick Tulp exposeert in de Kunsthalte 6 in Naaldwijk. Afgelopen zaterdag is de tentoonstelling Van Verbeelding Tot Beeld geopend door Maassluise dominee Geb van Doornik, groot bewonderaar van Tulps’ werk. 

In de ruimte hangt veel nieuw werk van de veelzijdige Tulp. Hij tekent, schildert en boetseert: portretten, landschappen en Maassluise stadsgezichten. “Ik ben niet uit op kunstvernieuwing omdat de mode dat vraagt”, aldus Dick Tulp, “noem het maar gerust traditioneel”. Hij laat zich inspireren door het werk van kunstenaars die hij bewondert.

Een groot voorbeeld is voor hem de Amerikaan John Singer Sargent(1857-1925). Geb van Doornik vergeleek zijn werk met dat van de Maassluise kunstenaar. “Dick zegt dan: ik wou dat ik het zo kon als Singer Sargent, maar zo kan ik het niet”, aldus Van Doornik, “maar zo hoeft hij het helemaal niet te kunnen. Dick is van een eeuw later”.

De expositie in Kunsthalte 6, Zuideinde 6, Naaldwijk is tot en met 20 maart iedere zaterdag en zondag tussen half twee en half vijf gratis te bezichtigen. Op de zondagen is Dick ook aanwezig om zijn werk nader toe te lichten.