Nieuwe tankautospuit voor de Brandweer in Maassluis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: VRR)

De Brandweer in Rotterdam-Rijnmond vervangt de komende jaren een deel van haar tankautospuiten. Het is het basisvoertuig voor gebruik bij brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. De kazerne Maassluis neemt op dinsdag 19 april na een oefenperiode de nieuwe auto in ontvangst.

De nieuwe voertuigen, gemaakt in Oostenrijk, vervangen de huidige tankautospuiten die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. In totaal krijgen 18 kazernes een nieuw voertuig in drie jaar tijd. De eerste 7 zijn nu geleverd. Al het personeel van de post Maassluis heeft met het nieuwe voertuig geoefend zodat ze precies weten waar welke materialen zijn opgeborgen. De chauffeurs, die ook de pomp bedienen, hebben daarvoor al een uitgebreid lesprogramma gevolgd inclusief een rijtraining.

Peter de Jong, clustercommandant: “We kunnen niet wachten op de eerste inzet! Iedereen is enthousiast om met dit voertuig te gaan werken. Het is een verademing. Met deze nieuwe tankautospuiten kunnen we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens iedereen veel werkplezier!”

Uiteraard zitten er voordelen aan het nieuwe voertuig en zijn er nieuwe technieken verstopt. Zo is het voertuig wat smaller en daardoor wendbaarder. Zo zijn ze voorzien van een aansluiting voor slangen aan de voorzijde, zodat vanaf daar bijvoorbeeld een redvoertuig gevoed kan worden. Verder zijn dankzij een modern systeem, op afstand, de belangrijkste pompfuncties en signaleringen af te lezen, is er een 360 graden camera beschikbaar, beschikt het voertuig over een snelle aanvalslijn van 40 meter en is er een compact draagbaar aggregaat aanwezig.