Shantykoor “Die Maeze Sangers” zingt in de bieb

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

In het kader van 150 jaar Waterweg worden dit jaar onder meer in Maassluis verscheidene activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is een optreden van Shantykoor “Die Maeze Sanghers” in de bibliotheek De Plataan in Maassluis op woensdag 11 mei. 

Deze zangers zijn van oorsprong oud-loodsen. Nu zijn er meer leden, die zout water in de aderen hebben, dus zeelui genoeg. Zij verzorgen de muzikale omlijsting rondom de uitleg van het ontstaan en gebruik van shantyliederen of zoals het een goed zeeman betaamt seasongs. Tevens geven zij inzicht in het leven van de sailor-men aan boord ten tijde van de zeilschepen. Dit betreft de werkliederen, die zij zongen om het ritme erin te houden bij het hijsen van de zeilen en de werkzaamheden aan boord. De presentatie wordt door één van de koorleden verzorgd.

Dit alles dus in beeld en geluid. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek De Plataan aan de Uiverlaan. De toegang is gratis en vanaf 9.45 uur staat de koffie en thee klaar.

Wellicht denken de heren onder de luisteraars, dat lijkt mij ook wel iets. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.45 uur repeteert het koor in het Muziekgebouw in Maassluis. Kijk voor meer informatie op www.shantykoor.nl of stuur een mail naar pr.shanty.dms@gmail.com.