Veel variatie in aanbod Theater Koningshof komend seizoen

Algemeen
Theater Koningshof presenteerde vorige week vrijdagavond het programma voorkomend seizoen (22-23). Een aantal artiesten speelden daarbij een stukje uit hun voorstelling.
Theater Koningshof presenteerde vorige week vrijdagavond het programma voorkomend seizoen (22-23). Een aantal artiesten speelden daarbij een stukje uit hun voorstelling. (Foto: CW)

“Normaal komt er geen hond naar mijn show”, grapte presentator cabaretier Pieter Jouke vorige week vrijdagavond aan het begin van de presentatie van het nieuwe seizoen van Theater Koningshof.

Chrit Wilshaus

Voor wie er niet bij was: op de eerste rij zaten twee bezoekers met hulphonden. Het was trouwens voor het eerst sinds 2019 dat er weer een preview was, benadrukte theaterdirecteur Wim Staessens aan het begin daarvan. Verschillende artiesten lichtten door een fragment uit hun voorstelling te spelen “een tipje van de sluier op”, zoals Wim Staessens het omschreef. Als eerste was het de beurt aan een aantal jongeren van het Jeugdtheaterhuis Maassluis die op 7 januari volgend jaar Een wintervertelling naar Charles Dickens (en onszelf) uitvoeren. De repetities daarvoor zijn nu gaande. Chris Grem (“Weet iemand nog wie ik ben?”) gaat komend seizoen (26 januari) een intieme (muzikale) ode brengen aan Neil Diamond. 

Steeds ouder

Na bijna te zijn gewurgd door een theatersnoer doet Dorine Wiersma alles draadloos, vertelde ze een bijna uitverkochte zaal, om vervolgens een aantal van haar liedjes te laten horen waarbij tekst en muziek naadloos op elkaar aansluiten. Bij Vlieg op maakt ze gebruik van allerlei technische handigheidjes. Maar wie daar meer van wil weten, kan beter op 13 januari naar Theater Koningshof komen. Cabaretier Martijn Kardol staat op 11 februari met De situatie in Maassluis. En bij die voorstelling spaart hij zijn publiek niet. Publiek dat volgens hem steeds ouder wordt. “Bij een van mijn voorstellingen zat niet een man met een hond maar met alvast een urn in de zaal!” Het ook in Maassluis over het algemeen vergrijsde publiek kon er overigens wel hard om lachen. Behalve optredende artiesten waren ook diverse trailers van (kinder)voorstellingen te zien.

Muzikaal verfrissend

Medepresentatoren van de preview vorige week vrijdag, Wim Staessens en Marjan de Groot, vertelden het publiek ook meer over de vele projecten die onderdak hebben gevonden bij Theater Koningshof. Van de vele muziekvoorstellingen mag Klassiek op zondag (20 november en 23 april) van de Vos Brothers (nieuwe klassieke muziek) zeker niet onvermeld blijven omdat die namelijk nergens op lijkt, muzikaal gehoord. Dat laatste bedoelen we uiteraard zeer positief, want muzikaal heel verfrissend. Pieter Jouke, tenslotte, speelt zijn voorstelling Laars Lappen op 10 juni 2023, precies een jaar na de preview dus.

Kijk voor meer informatie over alle voorstellingen op www.theaterkoningshof.nl.