Het Meezingspektakel komt er weer aan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: SPEM)

Het Meezingspektakel Maassluis is op donderdag 23 juni aanstaande. Dit jaarlijks terugkerend muzikaal evenement is nu op het Schanseiland en altijd als het varend corso overnacht in Maassluis.

Na het aanmeren van de Corsoboten in het centrum van Maassluis kan het publiek deze boten bewonderen en daarna meteen door naar het Schanseiland om met elkaar uit volle borst mee te zingen met het grote Meezing Spektakelkoren.

Het grote koor is samengesteld uit het Waterwegkoor Maassluis o.l.v. dirigent Jan Wilmer en het koor de Hoekse tranentrekkers o.l.v. dirigent Paula van Wanrooy. De presentatie is in handen van Kirsten van Schaik.
Vanaf 20.00 uur is er de warming-up met zangeres Annemarie Boekelman en vanaf 21.00 uur gaat het Spektakel los op het plein. Om 22.30 uur is er de Afterparty.

Historie

Het Meezingspektakel “Maassluis Vol-Koren” vond zijn oorsprong in een wal-activiteit van het Varend Corso bij Partycentrum Vlietzight in Maasland. Daar waren verschillende koren uitgenodigd om tezamen de toeschouwers te vermaken tijdens het afmeren van de Corsoboten. Op verzoek van Stichting Promotie Maassluis werd het toen nog Smartlappenkoor Maassluis uitgenodigd om op de Markt in Maassluis na afloop nog wat gezellige liedjes ten gehore te brengen. Er gingen vanaf Maasland ook zangers en zangeressen van de andere koren mee naar Maassluis. Van tevoren aangekondigd, was er al heel wat publiek op de been en werd er gezongen vanaf een eenvoudige podiumwagen. Daarop werd bijzonder enthousiast gereageerd en zie, het jaar daarna kreeg dit weer een groter vervolg.

Het succes begon steeds grotere vormen aan te nemen en de gemeente Maassluis nam het besluit dat er naar het parkeerterrein achter de Nieuwstraat verhuisd moest worden. Dat stuitte in het begin op veel bezwaar, maar bleek naderhand een prima oplossing. In het eerste jaar op deze nieuwe locatie bleken duizenden Maassluizers en velen van daarbuiten de weg naar het gezellig aangeklede parkeerterrein te hebben gevonden. Dit resulteert al jaren in een geweldig evenement, dat zijn weerga in de omgeving niet kent. Ook de later ingevoerde ‘afterparty’ is niet meer weg te denken in het geheel.

Door een vernieuwd evenementenbeleid van de gemeente Maassluis is er dit jaar gekozen voor het Schanseiland. Ook omdat het podium voor het Meezingspektakel gebruikt gaat worden voor het theaterspektakel Pas halverwege, een spektakel in het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg.

Na het bezichtigen van de kleurrijk versierde boten is iedereen uitgenodigd om bij het Schanseiland mee te komen zingen met bekende liedjes zoals Deliha, Afscheid, Droomland enz. 

Naast het Meezingspektakel zijn er meerdere optredens. Zie onderstaand schema: 

Vrijdag 24 juni 19.00 tot 20.15 uur 

Pas halverwege Theatervoorstelling

Vrijdag 24 juni 21.00 tot 23.00 uur 

All4music met DJ

Zaterdag 25 juni 11.00 tot 12.30 uur 

Koffieconcert (klassiek) met Maria en Anuschka Pedano en Jorian van Nee

Zaterdag 25 juni 15.00 tot 16.15 uur 

Pas halverwege Theatervoorstelling

Zaterdag 25 juni 19.00 tot 20.15 uur 

Pas halverwege Theatervoorstelling

Zaterdag 25 juni 21.00 tot 23.00 uur 

Funky piano’s

Zondag 26 juni 15.00 tot 16.15 uur 

Pas halverwege Theatervoorstelling

Zondag 26 juni 18.30 tot 21.00 uur 

Marcel Jazz orkest