Op het parkoers van De Coureur is zondag 25 september de eerste editie van het Zuid-Hollands derny kampioenschap. (Foto; Facebook De Coureur)
Op het parkoers van De Coureur is zondag 25 september de eerste editie van het Zuid-Hollands derny kampioenschap. (Foto; Facebook De Coureur)

Achter de derny bij De Coureur

Algemeen

Uniek. Zo mag het Kugeko Open Zuid-Hollands kampioenschap derny-rijden, op zondag 25 september op het parkoers van Rennersclub De Coureur, aan het einde van de Maassluisedijk, best genoemd worden. Zoveel wedstrijden achter de motor kent het wielerwereldje niet. “Alleen op zesdaagsen maakt het nog deel uit van het programma”.

Bij De Coureur maken ritten achter de derny wel al enkele jaren deel uit van de activiteiten. “Op maandag rijden we trainingsritten”, vertelt voorzitter Matthijs Loerts. Na één van die wekelijkse sessies werd het idee geopperd er een leuk wedstrijdje van te maken. “We zijn toen eens gaan rondvragen of er buiten de club genoeg animo was en of er voldoende gangmakers te vinden waren”, schetst Loerts, die zelf ook gangmaker is en dus een flink netwerk van collega’s heeft. Niet alleen lukte het tien gangmakers, uit binnen- en buitenland, vast te leggen, ook kwamen er enthousiaste reacties uit het derny-peloton. Niet van de KNWU. “Die heeft niet gereageerd. Maar misschien nemen ze het initiatief, als het bij ons een succes wordt, over en komen er officiële wedstrijden en wordt derny-rijden weer echt op de kaart gezet.”

De Heren Amateurs bijten zondag 25 september om 14.00 uur met hun eerste heat het spits af. Daarna rijden ook de dames en Masters 50+. De laatste rit (de finale van de Heren Amateurs) start om 17.30 uur.

Minder goed nieuws is het schrappen van de Koppelkoers, waarmee De Coureur al sinds jaar en dag het wegseizoen afsloot. Daarvoor gebruikte de club de Maassluisedijk. “Vorig jaar zond de provincie ons een rekening van dik 500 euro voor leges en vergunningen”, moppert Matthijs Loerts. “Daarnaast moeten we ook voor EHBO en verkeersregelaars zorgen. Dat is voor een kleine vereniging als de onze niet meer op te brengen”.

Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:13
Afbeelding
College overlegt met COA over verlenging verblijf noodopvang Algemeen 29 sep, 08:31
Afbeelding
Passie voor Chocolade biedt ook workshops aan Partnerbijdrage 29 sep, 08:00
Afbeelding
Restaurant Haven Indah door rechtbank in gelijk gesteld Algemeen 29 sep, 07:46
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Van Kortenhof Vuurwerkspektakel tijdens de Furieade Algemeen 28 sep, 18:49
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:56
Afbeelding
Niemand van zijn familie woont nu nog in Syrië Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis Algemeen 27 sep, 16:58
Afbeelding
17-jarig bestaan Gallery RitsARt: Kunst tijdens Furieade Algemeen 27 sep, 15:21
Afbeelding
Burendag VVE Molenstaete groot succes Algemeen 27 sep, 14:39
Afbeelding
Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal Sport 27 sep, 12:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.