Insigne voor Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp

Algemeen
Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp, pioniers in Walking Football,
Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp, pioniers in Walking Football, (Foto: PR)

Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp, pioniers in Walking Football, kregen deze week van Excelsior Maassluis een insigne voor hun verdiensten.

Egbert is in 1998 samen met Dick het avontuur van Walking Football bij Excelsior Maassluis aangegaan. Egbert met zijn internationale ervaring als speler van het Nederlands team met deelname aan het WK Walking Football in Bristol en contact persoon naar het Ouderenfonds. Dick als regelateur richting het bestuur van Excelsior om deze sport op dit complex te laten plaatsvinden. “ 

Unaniem
“Jullie hebben op een voortreffelijke wijze het Walking Football van de kant geduwd”, aldus de commissie. “De commissie van Walking Football is in het geheim bijeen geweest en heeft unaniem besloten om beide mannen dit jaar in het zonnetje te zetten. Het is geen reischeque naar de zon maar een blijvend insigne, een insigne van verdiensten. Het is een bijzonder insigne dat tot uitdrukking brengt om naar elkaar om te zien of te wel om oog voor elkaar te hebben.”

De uitreiking van de insignes vond plaats door de echtgenotes van deze ‘pioniers’. Als voorzitter van club OldStars wordt Kees Boog de opvolger van Egbert.