Fietspromo trapt nieuw fietsjaar af

Algemeen
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd eerst terug gekeken naar de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd eerst terug gekeken naar de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. (Foto: PR)

Stichting Fietspromo heeft vorige week tijdens haar nieuwjaarsbijeenkomst het startschot gegeven voor een nieuw toerfietsjaar.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd eerst terug gekeken naar de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. In het post corona jaar werd de fietstocht naar en van Maastricht als kers op de taart gezien. Doel van deze monstertocht was om geld in te zamelen voor de aanschaf van een DUOfiets voor zorgverlener Careyn. Het goede nieuws deze avond was dat het Fietspromo samen met Careyn gelukt is voldoende geld bijeen te brengen en dat de duofiets tijdens de bijeenkomst daadwerkelijk kon worden overgedragen. Naar verwachting zal deze fiets binnenkort door Careyn worden ingezet voor de bewoners van de Vloot.

Interessante uitdagingen
Voor 2023 presenteert het bestuur weer een afwisselend programma. Naast de klassieke ritten naar Oudewater, Renesse, Puttershoek en de traditionele Open rides, staan er ook nog een paar interessante uitdagingen op het programma. Zo zal in juni rond de langste dag de langste rit (ruim 300km) in de historie van Fietspromo worden verreden. Ook meerdaagse evenementen in het Sauerland en Limburg prijken op het programma overzicht. Los van de fiets activiteiten in het weekend maken de pensionado ritten en de woensdagavond trainingen weer een prominent onderdeel uit van de mogelijkheden die worden aangeboden.

Veiligheid
Fietspromo heeft in 2023 niet alleen aandacht voor het toerfietsen zelf, maar ook de veiligheid krijgt de nodig aandacht. Inmiddels zijn er al 2 cursussen “Eerste Hulp Bij Fiets Ongelukken” gehouden waar ruim 24 Fietspromo’s vaardigheden aangereikt hebben gekregen om bij een ongeval handelend op te kunnen treden. Daarnaast staan er bij aanvang van het toerfietsseizoen weer een aantal trainingssessies in de steigers. Fietspromo heeft vorig jaar een 5-tal trainers opgeleid die hun kennis zullen gaan overdragen aan nieuwkomers en Fietspromo’s die hun fietskwaliteiten willen verbeteren en/of vertrouwen willen tanken om veilig te rijden in groepsverband. Tijdens deze trainingen zal onder andere aandacht besteed worden aan het doorgeven van signalen, remmen, sturen, stand van de pedalen, schakelen op de vlakke weg en/of op een klimmetje, eten en drinken tijdens het fietsen en het rijden/positioneren in de groep. Kortom, volop plannen om er komend fietsjaar weer een sportief, aantrekkelijk en vooral veilig toerfietsseizoen van te maken. Het fietsseizoen zelf start op zondag 26 maart met een openingsrit, waarna ook de avondtrainingen uit de startblokken zullen komen. 

Ben je geïnteresseerd in wat er allemaal op het programma staat, kijk dan op www.fietspromo.nl. Heb je specifieke vragen of Fietspromo iets voor jou is, stuur dan een mailtje aan info@fietspromo.nl.