Leerlingen Lentiz | VMBO Maasland in het NOS Jeugdjournaal tijdens Skills The Finals

Algemeen
Het regioteam met Lieke Koole en Linn Wildeboer nam zilver mee naar huis.
Het regioteam met Lieke Koole en Linn Wildeboer nam zilver mee naar huis. (Foto: PR)

Op 22 en 23 maart reisden 4 leerlingen, samen met hun docenten, van Lentiz | VMBO Maasland naar RAI Amsterdam om deel te nemen aan Skills The Finals. Jes Blankensteijn en Melanie van der Vliet vertegenwoordigden de school in de categorie Skills Talents Bloemwerk. Lieke Koole en Linn Wildeboer deden dat in de categorie Skills Talents Tuinaanleg en onderhoud en werden uitgebreid geïnterviewd door het NOS Jeugdjournaal.

Skills the finals in RAI Amsterdam zijn dé vakwedstrijden voor leerlingen van het vmbo en het mbo. Een evenement waarmee aandacht wordt gegeven aan alle talenten van deze leerlingen. Dit zijn namelijk de leerlingen die we zo hard nodig hebben voor onze economie en de beroepen waar we momenteel tekort aan hebben. Daarom is het mooi om te zien dat het NOS Jeugdjournaal er uitgebreid aandacht aan geeft. Een impressie en het interview met Lieke Koole en Linn Wildeboer, de dames met de roze overalls en de gele t-shirts, is terug te zien in het NOS Jeugdjournaal van donderdag 23 maart. Dit zijn de leerlingen die we zo hard nodig hebben voor onze economie en de beroepen waar we momenteel tekort aan hebben.

Zilver voor regioteam
Voorafgaand aan Skills The Finals plaatsten de deelnemers zich via een voorronde op de eigen school en vervolgens via een kwalificatiewedstrijd, waarin teams van verschillende scholen strijden om een plek in de nationale finale. In totaal deden 157 scholen met 371 vakteams mee aan de Skills Talents. De teams van Lentiz | VMBO Maasland kwamen deze rondes glansrijk door en kregen daarmee de mooie ervaring deel te nemen aan Skills The Finals in RAI Amsterdam en een debuut te maken tijdens het NOS Jeugdjournaal. Jes Blankensteijn en Melanie van der Vliet werden 5e in de categorie Bloemwerk. Lieke Koole en Linn Wildeboer werden 8e in de categorie Tuinaanleg en onderhoud. En met het regioteam hebben ze zelfs zilver mee naar huis genomen! Het regioteam is een combinatie van alle schoolteams uit de regio die afzonderlijk van elkaar meedoen aan één van de 10 vakwedstrijden en daarmee samen een regionaal team vormen.

Vakken
Skills Talents Bloemwerk is gebaseerd op module 4 van het profielvak Groen en op het keuzevak Bloemwerk. Skills Talents Tuinaanleg & onderhoud is gebaseerd op module 3 van het profielvak Groen en op het keuzevak Tuinontwerp & -aanleg die bij Lentiz | VMBO Maasland worden gegeven. Beide categorieën zijn uitgebreid terug te zien in het item in het NOS Jeugdjournaal van donderdag 23 maart.

Lentiz | VMBO Maasland geeft haar leerlingen ieder jaar de kans om mee te doen aan de vakwedstrijden van Worldskills Netherlands. Een prachtige ervaring waarmee leerlingen meer inzicht krijgen in hun kwaliteiten en mogelijkheden, zodat ze heel bewust een vervolgopleiding kunnen kiezen.

Jes Blankensteijn en Melanie van der Vliet werden vijfde in de categorie Bloemwerk.