Opruimestafette scholen Maassluis

Algemeen
Samen aan de slag is leuk!
Samen aan de slag is leuk! (Foto: PR)

Vrijdag 24 maart werd de etappe in de opruimestafette van scholen in Maassluis verzorgd door de kinderen van S.LO.W. en vervolgens door een groep van de Kardinaal Alfrink school.

Na een verkenning, vooraf, van de omgeving was de organisatie bezorgd of er wel wat zwerfvuil te verzamelen viel. Het leek al zo schoon en zo opgeruimd. Toch bleek al gauw door de oplettendheid van de schooljeugd dat dit niet het geval was. Binnen de korstte keren werd veel zwerfvuil verzameld. En ja, weer verrassend wat er allemaal gevonden werd. De etappe begon bij S.LO.W. waar wethouder Denise Mulder de school ter herinnering het glaskunstwerk uitreikte en voor de kinderen allemaal een button. Daarna gingen de scholieren snel de opruimactie uitvoeren in de directe omgeving bij het Duurzaamheidscentrum. 

Na een uur kwam een groep leerlingen uit de Kardinaal Alfrink school om het stokje (de grijpers) over te nemen. En zij gaven vervolg aan de actie terug naar de eigen school, in 4 subgroepen langs verschillende routes. De verwondering over wat er allemaal gevonden werd en het enthousiasme van de kinderen was groot. Aan het eind waren de zakken met verzameld zwerfvuil nauwelijks meer te tillen. In de klas verzorgde “juf” Kettie nog een vrolijke evaluatie en reikte ze voor de klas het herinneringskunstwerk uit en kreeg iedere deelnemer natuurlijk de button “clean-team”. 

Het vervolg van de estafette is aan De Parasol, De Montessori, De Ichtus en De Westhoek.