Statushouders op bezoek bij Verboon

Algemeen
Vijf statushouders brachten vorige week woensdag een bezoek aan aannemingsbedrijf Verboon.
Vijf statushouders brachten vorige week woensdag een bezoek aan aannemingsbedrijf Verboon. (Foto: Peter den Boer)

Vijf statushouders brachten vorige week woensdag een bezoek aan aannemingsbedrijf Verboon B.V. in Maasland. Daarnaast werd een werk in uitvoering in Poeldijk bezocht. Doel van dit alles was een wederzijdse kennismaking, aldus Peter den Boer (activiteitencoördinator vluchtelingen).

Chrit Wilshaus

De excursie begon op de thuisbasis van Verboon aan de Molenweg in Maasland. Daar werden de mannen door Jacqueline Taal van het bedrijf hartelijk ontvangen met koffie en koek. Vervolgens gaf directeur Ruud van Wijk een presentatie over de onderneming en vertelde hij over de werkzaamheden. Ook kregen ze een rondleiding in de werkplaats. Dat gebeurde door Fabian, één van de nazaten van de oprichters. “Daarna zijn we naar een werklocatie in Poeldijk gereden, waar momenteel wordt gewerkt aan het vervangen van de riolering. Ter plekke werd uitgelegd wat daar allemaal bij komt kijken; dat was heel interessant en ik denk dat ze er ook wel het een en ander van hebben opgestoken. Uit de signalen die ik kreeg, begreep ik dat ze het waardeerden.” Wellicht dat er statushouders bij Verboon aan de slag kunnen. Den Boer daarover: “Op verzoek heb ik hun Cv’s opgestuurd.”

Zuid-Holland
Verboon bestond in 2021 70 jaar, een feest dat door de coronapandemie pas in mei 2022 kon worden gevierd. Het bedrijf is actief op het gebied van grond-, weg-, en waterbouw maar houdt zich ook bezig met baggerwerken en specialistische projecten. Voornamelijk in Zuid-Holland. ‘Daarbij wordt gebouwd aan een leefbare, bereikbare en veilige omgeving voor iedereen’, staat op de website te lezen. Van wijk ziet de projecten waaraan wordt gewerkt vooral als een uitdaging. Ook doordat de wereld constant verandert.