Paul Frencken, lid managementteam Toeslagen: “We beseffen dat mensen van de brief kunnen schrikken." In de brief staat dat er een betalingsregeling mogelijk is.
Paul Frencken, lid managementteam Toeslagen: “We beseffen dat mensen van de brief kunnen schrikken." In de brief staat dat er een betalingsregeling mogelijk is. (Foto: Belastingdienst)

Toeslag terugbetalen van vóór corona? Toeslagen biedt nieuwe betalingsregeling

Financieel

Vanaf 13 september stuurt Toeslagen een brief aan mensen die nog toeslag moeten terugbetalen vanaf 1 januari 2017 tot maart 2022. Het gaat hierbij om huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. In de brief staat hoeveel toeslag zij nog moeten terugbetalen en dat Toeslagen helpt met een nieuwe betalingsregeling.

Tijdens de coronacrisis heeft Toeslagen mensen die nog te veel ontvangen toeslagen moesten terugbetalen hier niet aan herinnerd. Sinds de coronamaatregelen zijn afgebouwd, vraagt Toeslagen mensen weer te beginnen met terugbetalen. Vanaf 13 september ontvangen de mensen die voor corona al betalingsachterstanden hadden een brief.

Paul Frencken, lid managementteam Toeslagen: “We beseffen dat mensen van de brief kunnen schrikken. Want ze weten misschien niet meer dat ze geld moeten terugbetalen en kunnen moeite hebben met het terugbetalen. Daarom sturen we de mensen die nog toeslag moeten terugbetalen over de periode januari 2017 tot maart 2022 de komende weken eerst een brief. Hierin staat hoeveel geld ze nog moeten terugbetalen. En dat we hen een nieuwe betalingsregeling willen aanbieden. Vier weken later krijgen ze een tweede brief waarin staat hoe zij het bedrag in 24 maanden terug kunnen betalen.”

Hulp bij het terugbetalen

Wie verwacht dat het niet lukt om in 24 maanden terug te betalen, kan een persoonlijke betalingsregeling aanvragen. Dat kan nu al via toeslagen.nl/teveelontvangen.

Frencken: “We willen voorkomen dat mensen door het terugbetalen in de problemen komen. Daarom bieden we ook een persoonlijke betalingsregeling aan. Mensen kunnen dit nu al aanvragen. Zij hoeven hiervoor niet te wachten op de brieven. Ook werken we nauw samen met hulporganisaties, zoals Geldfit om mensen met geldzorgen de weg naar passende hulp te wijzen.”

Meer informatie en hulp

Kijk op toeslagen.nl/teveelontvangen voor meer informatie over het terugbetalen. Heeft u vragen over het terugbetalen? Dan kunt u bellen naar de BelastingTelefoon op 0800 – 0543. U kunt ook een belafspraak maken via toeslagen.nl/teveelontvangen. Persoonlijke hulp nodig, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een persoonlijke betalingsregeling? Kijk dan op toeslagen.nl/teveelontvangen voor een toeslagenservicepunt in de buurt. Geldzorgen? Kijk dan op geldfit.nl/toeslagen om passende hulp in de buurt te vinden

Over de herstart

Mensen die alleen nog toeslag over de periode 2020 tot maart 2022 moeten terugbetalen, hebben in april, mei of juni 2022 al een brief ontvangen. Mensen die zich nu hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen als gedupeerde ouder krijgen deze brief niet.

Mensen die al via een betalingsregeling terugbetalen krijgen ook geen brief.

Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:13
Afbeelding
College overlegt met COA over verlenging verblijf noodopvang Algemeen 29 sep, 08:31
Afbeelding
Passie voor Chocolade biedt ook workshops aan Partnerbijdrage 29 sep, 08:00
Afbeelding
Restaurant Haven Indah door rechtbank in gelijk gesteld Algemeen 29 sep, 07:46
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Van Kortenhof Vuurwerkspektakel tijdens de Furieade Algemeen 28 sep, 18:49
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:56
Afbeelding
Niemand van zijn familie woont nu nog in Syrië Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis Algemeen 27 sep, 16:58
Afbeelding
17-jarig bestaan Gallery RitsARt: Kunst tijdens Furieade Algemeen 27 sep, 15:21
Afbeelding
Burendag VVE Molenstaete groot succes Algemeen 27 sep, 14:39
Afbeelding
Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal Sport 27 sep, 12:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.