Erespeld voor Cor Booster

Nieuws
"Het echtpaar Booster wordt in hun zaak in winkelcentrum Koningshoek in het zonnetje gezet door burgemeester Haan en wethouder Evers." (Foto: "Annette Jansen")

Ondernemer Cor Booster heeft maandag uit handen van burgemeester Edo Haan de erespeld van de gemeente Maassluis ontvangen. Booster krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de Maassluise samenleving.

Booster gaat met pensioen en doet zijn zaak over aan een andere eigenaar. De familie Booster is een begrip in Maassluis als het om schoenreparaties en lederwaren gaat. Het familiebedrijf hield het maar liefst 112 jaar vol.

Samen met zijn vrouw was Cor de laatste decennia de drijvende kracht achter de zaak. Sinds 1973 was de winkel gevestigd in winkelcentrum Koningshoek. Cor Booster behartigde al die jaren ook de belangen van de ondernemers in het winkelcentrum. Daarnaast was hij ook maatschappelijk actief, bijvoorbeeld in de politiek.

De erespeld van de gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Lees meer over de overname van dit familiebedrijf elders in deze krant.