Preventieve maatregelen om verkeerschaos te voorkomen

Nieuws
Komend weekend gaat de Beneluxtunnel opnieuw dicht.
Komend weekend gaat de Beneluxtunnel opnieuw dicht. (Foto: Google Maps)

Diverse maatregelen moeten komend weekend een verkeerschaos in Maassluis voorkomen als de Beneluxtunnel opnieuw is afgesloten voor werkzaamheden. Die zorgden vorig weekend voor een verkeerschaos op het wegennet rondom Rotterdam en voor lange wachttijden bij de veerstoep in Rozenburg. 

Chrit Wilshaus

Martijn Kroonen (CDA) vroeg zich afgelopen dinsdagavond in het Actualiteitenhalfuur af of het college daarover contact heeft gehad met Rijkswaterstaat en mogelijkheden ziet “om het verkeer beter te laten doorstromen, bijvoorbeeld zoals dat gebeurt wanneer de A20 is afgesloten.” Maar ook om de kans voor vertragingen voor hulpdiensten zo klein mogelijk te houden.

Laan 1940-1945

Burgemeester Rensen zei komend weekend opnieuw problemen te verwachten maar nu aan de kant van Maassluis. Reden waarom hij een aantal preventieve maatregelen wil nemen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Zo heeft hij aan Rijkswaterstaat gevraagd op de A20 met borden een alternatieve route aan te geven en wil hij borden plaatsen in Maassluis “om te voorkomen dat de Laan 1940-1945 helemaal vol komt te staan.” Verder zal de politie de situatie in de gaten houden, zullen handhavers de hele dag aanwezig zijn en worden er zo nodig ook verkeersregelaars ingezet. 

Geld

Volgens Jan van den Hoek (Forum voor Maassluis) is de beste oplossing bij dit soort situaties het inzetten van een extra veerpont maar wil gedeputeerde Jeannette Baljeu (VVD) van de provincie Zuid-Holland dit niet. Toen hij haar er om vroeg zou ze geantwoord hebben dat geen haar op haar hoofd eraan denkt een extra boot in te zetten. “Het is dus gewoon een kwestie van geld.”