Tot in de puntjes verzorgde Iftarmaaltijd

Nieuws
De crew van de Iftarmaaltijd in Loods M na afloop daarvan.
De crew van de Iftarmaaltijd in Loods M na afloop daarvan. (Foto: CW)

De akoestiek, dat was eigenlijk het enige minpuntje maar verder verliep de vorige week donderdagavond in Loods M gehouden Iftarmaaltijd op rolletjes.

Chrit Wilshaus

Alle tafels waren bezet en dat betekent dat ruim 150 belangstellenden het zich hebben laten smaken. (Voor hen was trouwens de rode loper uitgerold). Maar ook het NOS Radio 1 Journaal toonde interesse en stuurde een reporter naar het voor Hilversum verre Maassluis om verslag te doen van het gebeuren. Verder werd een video opgenomen over de bijeenkomst waarbij een aantal bezoekers is geïnterviewd.

Bezinning en verbinding

Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA), wiens stem als een harde stuiterbal door de ruimte ging, sprak van “een prachtig initiatief van de heren van de boot” om hiermee de Maassluizers te bedanken voor hun getoonde gastvrijheid. Iets wat volgens hem naadloos aansluit bij de gedachte achter Samen-zijn-wij-Maassluis. Maar ook bij Ramadan als het gaat om bezinning en verbinding. Verder zette hij een 52 jaar getrouwd echtpaar in het zonnetje die er voor had gekozen hun feestje in Loods M bij de Iftarmaaltijd te vieren. “Hartstikke mooi”, aldus het collegelid dat het paar een boeket overhandigde. Het feestvierende echtpaar op hun beurt wenste de bewoners van de Lady Anne een mooie toekomst toe. Verder sprak een imam verschillende keren een gebed uit.

Geoliede organisatie

De ‘jongens van de boot’ waren voorafgaand aan de Iftarmaaltijd al enige tijd druk in de weer om alles, samen met andere initiatiefnemers te regelen. En ook op de avond zelf zaten zij niet stil. Alsof het hun dagelijkse werk was, liepen ze af en aan met gerechten om het hun gasten maar zoveel mogelijk naar de zin te maken. Een kijkje achter de schermen leverde dan ook een inkijkje op in een goed geoliede organisatie. Maar ook nadat de laatste gasten doorvoed weer huiswaarts keerden, ging dat door. Namen noemen blijft risicovol maar een naam mag zeker niet ongenoemd blijven en dat is die van Alawi Baleid. Maar ja, wie hem kent, wist dat je dit soort klusjes wel aan hem kunt overlaten.