Van poef tot nieuwe bank, voor Atelier Burgmans is niets té gek

Partnerbijdrage
Wat begon als eenmanszaak van Tonny Burgmans, is uitgegroeid tot een familiebedrijf.
Wat begon als eenmanszaak van Tonny Burgmans, is uitgegroeid tot een familiebedrijf. (Foto: Atelier Burgmans)

Van het repareren van een knoopje of een los stiksel tot het maken van een nieuwe eetkamerbank op maat; bij Atelier Burgmans draaien ze hun hand nergens voor om. Wat begon als eenmanszaak van Tonny Burgmans, is uitgegroeid tot een familiebedrijf op het bedrijventerrein aan de Leehove in De Lier.

“Het was nooit de bedoeling dat mijn moeder, mijn zus en ik in dienst zouden komen”, vertelt Babette Burgmans, bij wie het vak wel met de paplepel is ingegoten. “We zagen mijn vader altijd aan huis werken en doordat we weleens meehielpen, ontstond de passie voor het vak.” Dat leidde uiteindelijk tot een eigen pand met een showroom, waar je kunt komen proefzitten. “Als iemand bijvoorbeeld lang is, zorgen we ervoor dat de zitting iets dieper is. Dus je kunt het helemaal naar je wens samenstellen. We hebben het comfort heel hoog staan, want dat is het verschil wat wij kunnen maken.”

Duurzaam zitcomfort

Zitmeubelen spelen volgens Atelier Burgmans nu een belangrijkere rol in het interieur dan vroeger, toen een stoel slechts diende als tijdelijke functie. “Of simpel gezegd: zitten, eten en naar bed. Tegenwoordig vinden we het leuk om met vrienden en familie gezellig na te tafelen. Omdat we steeds langer aan tafel blijven zitten, vinden we het veel belangrijker dat de stoel een goed zitcomfort heeft.” Ook met al dat thuiswerken is een stoel die lekker zit van belang.

Niet alleen voor een nieuw zitmeubel ben je bij Atelier Burgmans aan het juiste adres, ook voor het herstellen, bekleden en stofferen van een zitmeubel kun je bij hen terecht. Een stoel opnieuw laten bekleden en daarmee een tweede kans geven is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. “Dat is natuurlijk duurzaam en daar kijken mensen steeds meer naar, wat wij ook heel erg belangrijk vinden. Zo hergebruiken we dingen als dat kan en letten we op onze afvalstroom. Maar ook op de stoffen die we inkopen; steeds meer collecties zijn van gerecyclede stoffen, dus stoffen die bijvoorbeeld zijn gemaakt van petflessen.”

Heel divers

Wie denkt dat je alleen voor een zitmeubel bij het familiebedrijf aan kunt kloppen, heeft het mis. “We doen eigenlijk alles wat met bekleding te maken heeft. Zo kun je bij ons al terecht voor een nieuwe binnenvulling van je kussen.” Heb je een boot gekocht waar geen kussens in zitten? Dan maakt Atelier Burgmans die gewoon voor je op maat. Maar denk ook aan het bekleden van je caravan of camper. “Je kunt het zo gek niet bedenken, eigenlijk is alles mogelijk. We maken ook hoofdborden voor bedden, bekleden bedden en ga zo nog maar even door. Het is heel divers, en we werken zowel voor particulieren als voor bedrijven.”

Het vergroten van de showroom staat nu op de planning, om meer aan de mensen te laten zien. Maar: “Het blijft nog steeds goed te behappen met z’n vieren. We vinden het heel erg belangrijk om laagdrempelig te blijven.” Zo kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen via de mail, WhatsApp of door middel van een vrijblijvend bezoek.