Judoka Ian van Herk wint brons bij European Cup

Sport
Ian van Herk rechts op het podium in Coimbra.
Ian van Herk rechts op het podium in Coimbra. (Foto: Mahorokan)

Mahorokan judoka Ian van Herk heeft in de Portugese plaats Coimbra prima gepresteerd door bij de European Cup voor junioren tot 21 jaar een bronzen medaille te veroveren. 

Na het winnen van de nationale titel is dit een volgende stap op weg voor kwalificatie voor de eindtoernooien. Ian begon de dag met een overwinning op de Fransman Cureau. In de kwartfinale verloor hij echter van de Fin Kanevets op straffen. In de herkansingen herpakte Ian zich prima met ippon winst op Floris den Hartog en Roostfeldt uit Estland. Hierdoor plaatste hij zich voor de strijd om het brons tegen Baathe uit Zweden. Na een zware wedstrijd waarin weinig scoringskansen waren lukte het Ian om in de golden score de winst definitief naar zich toe te trekken door met een schouderworp een punt te scoren. Een mooie European Cup bronzen medaille voor Ian van Herk. De overige Mahorokan judoka’s bij deze EC in Coimbra ( Franka van der Salm, Twan Witteveen, Nanco Krijthe, Paolo Maaskant, Jochem van Harten, Tobias Bosveld en Floris den Hartog) kwamen helaas niet tot in het finaleblok.

Bij de Open van de Fruitstreek in het Belgische Sint Truiden wisten Sem de Haan en Isabel van Maren kampioen te worden. Rutger Smit, Emirhan Akdemir en Yannick Bosveld behaalden een bronzen medaille bij dit toernooi.