Dames 1 Green Eagles verlaat de promotiedivisie

Ondanks de nederlaag waren er toch bloemen voor de dames die na negen jaar afscheid nemen van de promotiedivisie. (Foto: Green Eagles)

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 van Green Eagles hun laatste thuiswedstrijd in de landelijke promotiedivisie.

Dit team heeft jaren geleden (grotendeels) vanuit de eigen jeugd de weg naar boven gevonden en is vervolgens negen onafgebroken jaren in de hoogste amateurdivisie uitgekomen. De kern van dit team heeft de afgelopen negen jaar met elkaar samengespeeld en is, naast een basketbalteam, ook een vriendinnenteam. Nu enkele dames hebben aangegeven aankomend seizoen te gaan stoppen met basketballen en er vanuit de jeugd geen opvolging kan worden gevonden heeft de technische commissie in samenspraak met de dames besloten het team niet opnieuw in te schrijven voor de promotiedivisie.

De laatste thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de competitie, Lokomotief uit Rijswijk, was dan ook emotioneel veel meer dan een laatste thuiswedstrijd van een seizoen. Onder het oog van veel familie en vrienden begon het team van Ron den Hoedt goed en kwam binnen twee minuten met 7-0 voor. Lokomotief herstelde zich en kwam eind van het eerste kwart terug tot 17-15. Het tweede kwart ging gelijk op, maar met een 7-0 run wisten de Eagles toch met een 29-22 voorsprong de rust in te gaan. Na rust was het een 0-6 run van Lokomotief wat de stand weer bijna gelijk trok. Vervolgens ontstond een spannende strijd waarbij de Eagles en Lokomotief elkaar afwisselden in voorsprong. Helaas was het slotakkoord voor Lokomotief en eindigde de wedstrijd in een 50-54 nederlaag voor het team uit Maassluis. Aankomend weekend zullen de dames hun laatste competitiewedstrijd in Utrecht spelen tegen Cangeroes Dames 2.