Belangrijke winst M.S.V.’71 in strijd om veilige 7e plaats

(Foto: MSV71)

Vanaf het begin van de wedstrijd tegen Vredenburch was duidelijk dat het vertrouwen bij M.S.V.’71 na de twee zware nederlagen van de afgelopen weken tegen SEV (0-3) en VDL (4-1) niet was aangetast. Met de stevige wind in de rug begon de thuisploeg overtuigend aan het duel en zat er vanaf het begin kort op. In de meeste duels kwam M.S.V.’71 als winnaar uit de bus.

Het Maassluise overwicht leverde in eerste instantie niet meer op dan een aantal hoekschoppen. Bij de eerste de beste tegenaanval kwam Vredenburch echter bijna op voorsprong. Maar Erwin Kruit wist de uitgelezen mogelijkheid niet te verzilveren. Even later strandde dezelfde Kruit op doelman Bart Voskamp, die met een sublieme redding zijn doel schoon hield.

De geschrokken thuisploeg pakte de draad daarna weer snel op en wist na een goed half uur op voorsprong te komen. De Vredenburch doelman kreeg een vrije trap van Matthijs Jansen niet onder controle. In de rebound schoot Jeremy van Loenen eerst nog tegen de keeper op, waarna Brady van Stralendorff de 1-0 binnen tikte.

Niet veel later verdubbelde Matthijs Jansen na een uitstekend lopende Maassluise aanval met Jack van der Vlugt en Arno van Zweden de score (2-0).

Na de pauze hadden de gasten uit Rijswijk de wind mee. Het leverde de bezoekers een groot veldoverwicht op. De kansen voor Vredenburch waren echter schaars. Daarvoor sloot de M.S.V.’71 defensie te goed. De razendsnelle Erwin Kruit zat nu stevig in de achterzak van Tom Vreugdenhil.

De eerste grote kans van het tweede bedrijf kon pas 22 minuten voor tijd worden genoteerd. Gek genoeg was het een kans voor M.S.V.’71. In de omschakeling controleerde aanvoerder Jack van der Vlugt de bal uitstekend, maar zijn schot ging net naast.

Een minuut later was het raak aan de andere kant. De M.S.V.’71 defensie kreeg de bal niet goed weg. Door de wind kwam het leer voor de voeten van de ingevallen Shane Broens, die fraai de aansluitende treffer binnen knalde. (2-1).

Vredenburch wilde meer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar de thuisploeg liet dat niet meer toe. Sterker nog. Tien minuten voor tijd schoot Jeremy van Loenen na een geweldige hakbal van Arno van Zweden zijn ploeg in veilige haven (3-1). In blessuretijd had Brady van Stralendorff zelfs nog de uitgelezen mogelijkheid om de score een nog fraaier aanzien te geven, maar zijn inzet ging over.

En dus zitten de drie belangrijke punten in de knip en de veilige 7e plek is weer in het bezit.