Fietspromo door de bollenstreek

Sport
Afbeelding
(Foto: Fietspromo)

Afgelopen zaterdag stond er een rit naar de bollenvelden op het Fietspromo programma. Het jaarlijkse Bloemencorso had deze dag echter dezelfde gedachte. Om elkaar niet in de wielen te rijden werd de Fietspromo rit een dag uitgesteld naar zondag. Voor wat betreft het weer geen slechte keuze. 

Hoewel het nog steeds koud was en een straffe noordoosten wind de gevoelstemperatuur nog slechter aanvoelde, bleef het de gehele dag droog. Onder een waterig zonnetje verzamelden bijna 20 Fietspromo’s zich om 09.00 uur op het Bloemhof om aan hun tocht van 135km te beginnen.

Met de wind tegen werd door drie groepen, ieder met een eigen rijsnelheid, eerst koers gezet richting Leiden. Daarna ging het via Voorhout de Bollenstreek in. Helaas waren vele bollenvelden inmiddels onthoofd van hun bloemenpracht, maar links en rechts waren nog wel een paar mooie velden te vinden. Na de koffie in Lisse werd evenals door vele toeristen, eerst een fotomomentje ingelast, waarna met de wind in de rug aan de terugreis kon worden begonnen. Via Rijpwetering en Zoeterwoude ging het met gezwinde spoed weer terug naar Maassluis, waar in het zonnetje moe maar voldaan kon worden nagepraat over een prachtige Bloembollentocht.

Aanstaand weekend wordt op Koningsdag het oranje gevoel omarmd door deze dag naar het Oranje Hotel in Noordwijk te fietsen. Een rit van ruim 100km door de duinen welke met meerdere groepen en diverse snelheden zal worden deelgenomen. Start van deze rit is dit weekend i.v.m. met de Kindermarkt niet op het Bloemhof, maar van af de Wagenstraat.

Afbeelding