Geld-stress door corona-virus?

Algemeen
Sommige mensen moeten hun spaargeld aanspreken in deze onzekere tijd.
Sommige mensen moeten hun spaargeld aanspreken in deze onzekere tijd. (Foto: Pixabay.com)

REGIO - De corona-crisis zet onze wereld op zijn kop en dat maakt angstig en onzeker. Niemand kan er iets aan doen dat het virus in de wereld is gekomen, maar de gevolgen kunnen de portemonnee wel treffen. Mogelijk al op dit moment, mogelijk over een aantal weken of maanden, of als het spaargeld opraakt.

Wie zich bevindt in een financieel kwetsbare situatie en hulp nodig heeft om overzicht te houden over de financiële administratie, juist in deze onzekere tijd kan hulp rust geven. Wie brieven niet goed begrijpt, door de bomen het bos niet meer ziet of kunt rekeningen niet meer kan betalen, doe een beroep op een BudgetBuddy van MEE & de Wering. Zonder alles uit handen te geven. Een BudgetBuddy wordt betaald door de gemeente Medemblik en is daarom gratis.

BudgetBuddy's zijn gespecialiseerde vrijwilligers die thuis of op een andere manier kunnen helpen bij administratie. Zij kunnen ook meedenken bij het vinden van oplossingen om schulden af te lossen en/of financiële problemen te voorkomen. De BudgetBuddy is goed op de hoogte van alle mogelijkheden en regelingen binnen de gemeente Medemblik.

Wie weer overzicht heeft in de financiële situatie, heeft meer rust in deze onzekere tijden.

Meer informatie over de BudgetBuddy? Neem dan contact op met André Bijlsma, vrijwilligerscoördinator van MEE & de Wering, via 088-0075 140/06-41643259. MEE & de Wering is bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur.