Oldtimers-for-Oldtimers 2024: een unieke rit door West-Friesland

Nieuws
Wil je met je eigen klassieke auto ook aan dit evenement deelnemen? Meld je dan nu aan!
Wil je met je eigen klassieke auto ook aan dit evenement deelnemen? Meld je dan nu aan! (Foto: aangeleverd)

REGIO - De 21e rondrit Oldtimers-for-Oldtimers, georganiseerd door Lionsclub Opmeer-Medemblik, wordt zondag 26 mei gereden. Dit evenement biedt een bijzondere ervaring waarbij eigenaren van klassieke auto’s een route door Midden West-Friesland rijden, vergezeld door oudere inwoners uit de regio als bijrijders. Het doel is om deze senioren een uniek uitje te bezorgen, waarbij ze kunnen genieten van een rit door hun eigen regio. 

Lionsclub Opmeer-Medemblik werkt voor deze editie nauw samen met de Zonnebloem afdelingen Medemblik, Onderdijk en Wervershoof. Per chauffeur gaat er in principe maar één oudere inwoner als bijrijder mee, zodat er lekker gekeuveld kan worden. Er is gekozen voor 26 mei omdat het gerenommeerde restaurant De Nadorst in Blokker, dat Old-for-Old al jaren ondersteunt, dan beschikbaar is om de deelnemers te ontvangen. 

Verzamelen

Zondag 26 mei verzamelen de chauffeurs en begeleiding zich vanaf 12.00 uur bij Roele de Vries aan de Spoorstraat 5 in Wognum. Na koffie en een broodje vertrekken de deelnemers in twee groepen naar de startpunten van de route. Het eerste startpunt bevindt zich bij het oude gemeentehuis van Wervershoof aan het Dorpsplein, terwijl het tweede startpunt zich bevindt bij restaurant MED Trattoria, ook bekend als International-Sailing-Center-Medemblik aan Vooroever 2.

Zodra de senioren zijn ingestapt vertrekken de deelnemers rond 13.00 uur, onder begeleiding van motorrijders, voor een route van ongeveer 45 à 50 kilometer door het West-Friese landschap. Tijdens de rit kunnen de bijrijders genieten van het uitzicht en de nostalgische charme van de klassieke auto’s. 

De tekst gaat door onder de afbeelding.


Dit evenement biedt een bijzondere ervaring waarbij eigenaren van klassieke auto’s een route door Midden West-Friesland rijden. - Foto: aangeleverd

De rit eindigt tussen 15.30 en 16.00 uur bij De Nadorst voor koffie, een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge, een accordeonist en conferencier Meindert Nieuweboer. Na afloop brengen de chauffeurs de senioren weer terug naar Wervershoof en Medemblik.

Deelnemen

Wil je met je eigen klassieke auto ook aan dit evenement (weer) deelnemen? Meld je dan nu per mail aan bij: Ronald@westerwognum.nl. Geef in je aanmelding aan: Old-for-Old, je naam, telefoonnummer en het type en bouwjaar van de auto. Alleen chauffeurs die zich vooraf hebben aangemeld kunnen deelnemen.