Expositie van Leentje Linders en Tonny Badoux in kerkje Sijbekarspel

Nieuws
Een detail van het werk: 'De tijd vliegt'.
Een detail van het werk: 'De tijd vliegt'. (Foto: Leentje Linders)

SIJBEKARSPEL - ‘Een nieuwe lente (en) een nieuw geluid’ is niet alleen de eerste regel uit het debuut ‘Mei’ (1889) van de dichter Herman Gorter, maar ook de titel van de expositie die het nieuwe seizoen van het kerkje in Sijbekarspel zal openen. Vanaf zondag 21 april is de expositie drie weken lang te bezichtigen op de vrijdag, zaterdag en zondag. De expositie is verzorgd door kunstenares Leentje Linders, met aanvulling van beelden van Tonny Badoux uit Benningbroek, wat resulteert in een mooie tentoonstelling.

Leentje Linders

Leentje Linders is een beeldend kunstenares die voornamelijk met de ets techniek werkt. Haar werk heeft een eigen en kenmerkende stijl met een tijdloze uitstraling ,waarin de kleuren blauw, oker en bruin de hoofdtoon voeren. Sinds de jaren ‘80 heeft ze zich gespecialiseerd in de vijftiende-eeuwse etstechniek, waarmee ze een brug slaat tussen verleden en heden. Grote bekendheid kreeg ze door haar virtuoze etsen waarin ze allerlei aspecten uit de lucht- en scheepvaart verwerkt. Lucht en water, techniek en lyriek verenigen zich in haar etsen. Haar werk is aanwezig in collecties van meerdere grote musea en bedrijven, luchtvaartmaatschappijen en de Koninklijke Marine.

Tonny Badoux

Tonny Badoux is sinds 1998 actief bezig met het maken van beelden. Ze gebruikt hiervoor diverse soorten steen zoals serpentijn, albast, Franse kalksteen, marmer en ook allerlei soorten speksteen. Haar passie voor beeldhouwen begon tijdens een kunstweek, waar ze gegrepen werd door het werken met natuurlijke materialen en het vormgeven door het verwijderen van materiaal. Zowel figuratieve als abstracte beelden zijn het resultaat van haar talent en toewijding. 

Expositie

De expositie is te bezichtigen van zondag 21 april tot en met zondag 5 mei, op vrijdag, zaterdag en zondag. Vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Locatie: Westerstraat 42 in Sijbekarspel. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de instandhouding van het kerkgebouw wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie, bezoek de Facebookpagina ‘Kerk Sijbekarspel’ of mail naar info@kerksijbekarspel.nl.