Spelmiddag voor kinderen COA: een dag vol vreugde en plezier

Nieuws
De kinderen genoten volop van het spellencircuit.
De kinderen genoten volop van het spellencircuit. (Foto: aangeleverd)

WERVERSHOOF - Voordat de discussie over het langer blijven van het COA (Crisis Opvang Asielzoekers in Wervershoof) van start ging, had Ineke Neefjes van MORGEN! al contact en overleg of de politieke partij een spellenmiddag voor kinderen van het COA mocht organiseren. Partijleden en vrijwilligers kwamen zaterdag 13 april met het spelmateriaal aan en werden verwelkomd door een grote groep blije kinderen.

Enthousiast hielpen de kinderen met het klaarzetten van de negen kleurrijke houten spellen en behendigheidspellen. Ongeveer dertig kinderen waren druk bezig met spelen, rollen, werpen, mikken, hengelen en reactiespellen, onder begeleiding van vrijwilligers en enkele ouders van het COA. Sommige oudere kinderen deden de meeste spelonderdelen zelf in groepjes en vroegen af en toe om uitleg aan de begeleiders die rondliepen. Ineke Neefjes: “Er werd veel gelachen, rondgekeken en afgekeken wat bij een spel de beste tactiek was. Het zonnige weer van deze dag hielp mee aan een geweldig evenement. Tussendoor kreeg iedereen die meedeed limonade en cake.”

Allerlei soorten zeepbellen

Na het spelencircuit konden de kinderen bellen blazen. MORGEN!-lid Martine Meester uit Abbekerk stelde de bellenblaasspullen en een parachute beschikbaar. De bellenblaaszwaarden, waarmee grotere bellen en vijf bellen tegelijk gemaakt konden worden, waren het meest gewild. De kinderen hoefden niet eens veel te blazen: de harde wind deed het meeste werk.

De tekst gaat door onder de afbeelding.


‘’Er werd veel gelachen, rondgekeken en afgekeken wat bij een spel de beste tactiek was’’, aldus Ineke Neefjes. - Foto: aangeleverd

Het laatste onderdeel was de parachute. Een grote groep tilde die omhoog, zodat er enkele kinderen onderdoor renden. Iedereen had veel plezier en velen konden hun energie kwijt. Aan het eind van de middag mochten de kinderen prijsjes (divers speelgoed) uitzoeken. Wethouder van MORGEN! Jeroen Broeders: “We zagen deze middag veel blije gezichten en kregen veel bedankjes toen de spelmiddag afgelopen was. Niet alleen de kinderen en ouders van het COA hebben ontzettend genoten, onze vrijwilligers, partijleden en ik misschien nog wel meer!”