Voorjaarstocht Tourclub Wognum

Nieuws
Tourclub Wognum organiseert gedurende het fietsseizoen diverse tochten.
Tourclub Wognum organiseert gedurende het fietsseizoen diverse tochten. (Foto: aangeleverd)

WOGNUM - Het voorjaar is losgebarsten, de bomen staan weer in blad en de bloemenvelden bloeien weer volop. Wat is er dan mooier dan de fiets te pakken en hiervan te genieten? Tourclub Wognum organiseert daarom op zondag 28 april weer een voorjaarstocht van 60 en 90 kilometer.

Deze tocht gaat via Schagen naar Sint Maartenszee, waar bij de Goudvis een koffiepauze wordt gehouden. Vervolgens wordt er via Petten, Schoorl en Opmeer richting Zuidermeer gefietst, om uiteindelijk weer terug te keren in Wognum. Vertrek vindt zoals altijd plaats om 09.00 uur vanaf de kantine van SV Spartanen aan de Sportlaan in Wognum.

De voorjaarstocht is een groepstocht. Daarbij wordt in groepsverband achter voorrijders gefietst. Er wordt, afhankelijk van de deelname, in drie groepen gefietst met een gemiddelde snelheid van 25, 27 of 30 km per uur.

Fietsseizoen

Tourclub Wognum organiseert gedurende het fietsseizoen diverse tochten en neemt ook met een aantal leden deel aan tochten van andere clubs. De leden van Tourclub Wognum komen uit heel West-Friesland. Een keertje vrijblijvend meefietsen, alleen of met vrienden, om kennis te maken met de club is een prima idee. Kijk voor het jaarprogramma op www.tourclubwognum.nl.