Openingsdag bij Molen De Hoop in Wervershoof

Nieuws
De organisatie heeft ook dit seizoen een scala aan evenementen en activiteiten gepland.
De organisatie heeft ook dit seizoen een scala aan evenementen en activiteiten gepland. (Foto: aangeleverd)

WERVERSHOOF - Molen De Hoop in Wervershoof trapt zondag 21 april het nieuwe molenseizoen af. Vanaf die datum staan alle molenaars, gidsen, horecamedewerkers en andere vrijwilligers klaar om bezoekers te verwelkomen. De organisatie heeft ook dit seizoen een scala aan evenementen en activiteiten gepland.

Ina Broekhuizen-Slot en Sjaak Steltenpool treden zondag 21 april vanaf 15.00 uur op in De Vang, naast de molen. De inloop is vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis. Ina Broekhuizen-Slot uit Wognum staat bekend om haar vele teksten in het West-Friese dialect. Ze publiceerde een aantal bundels met verhalen en gedichten in het Westfries en daarnaast vier romans en een verhalenboek in het Nederlands. In deze krant schrijft ze maandelijks de column ‘Zuks nou maar’ over woorden en uitdrukkingen in het Westfries.

Roime en verhale

Zondag 21 april komt Ina bij de molen voordragen uit haar ‘roime en verhale’. Ze vertelt op haar geheel eigen wijze verhalen over het heden en verleden, met humor en hier en daar ook een vleugje ernst. 

Sjaak Steltenpool uit Wervershoof staat bekend als topmuzikant en schrijver. Hij was voorheen ook bandlid van Het Wervershoofs Volksorkest en componist van diverse liedjes in het West-Friese dialect. Hij is medebedenker en presentator van De West-Friese Quiz. Deze veelzijdige Wervershover gaat Ina Broekhuizen-Slot begeleiden en muzikaal ondersteunen. Het belooft een prachtige voordracht te worden van deze twee echte Westfriezen.