Rondomweekend; feest voor alle Medemblikkers

Nieuws

MEDEMBLIK – Iedere Medemblikker kijkt lange tijd uit naar het Weekend der Weekends. Rondomweekend vieren betekent groot feest voor elke inwoner van de Radboudveste, van jong tot ouder. Niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier dagen genieten van de vele activiteiten met als afsluiter het geweldige muziekfestival, waarin vele lokale bekende artiesten optreden. Mis dit evenement niet, want het Rondomweekend missen is een vette 'no-no'.
Het programma is donderdagmiddag 15 september om 13.30 uur al begonnen met de kaartmiddag voor 55 plussers in het Sint Pieter aan de Ridderstraat. Om 18.00 uur kan iedereen deelnemen aan de Olympic Street Tour. Haal een deelnameformulier bij één van de versierde straten op en lever na het ontcijferen van het woord, het papiertje weer in. De winnaar (wordt vrijdag onthult in de tent) ontvangt een taart van Bakkerij Raat. De jury gaat weer om 18.30 uur de straten langs en velt een oordeel over de versiering. Wie wint er dit jaar?
De volgende dag komt de jeugd van groep 3 tot en met 5 na schooltijd naar het Sint Pieter om spelletjes te spelen, ravotten en te knutselen. Leerlingen van groep 6 en 7 bowlen discobowlen vanaf 18.15 uur in de bowlingbaan aan de Zeldenrust. De kids van groep 8 tot en met 15 jaar mogen vervolgens genieten vanaf 20.00 uur. De senioren spelen vanaf 20.00 uur bingo met geweldige prijzen in het Sint Pieter. Gelijktijdig begint de prominenten playbackshow in de tent aan de Oude Haven. Mis dit spektakel niet, hilariteit alom! Wie gaat er dit keer met de eerste prijs naar huis?
De allerkleinsten kunnen meeleven met Jan Klaassen en zijn vrienden in de levende poppenkast, vanaf 11.00 uur in de tent. De kinderen tonen daarna hun talenten om 13.00 uur tijdens de Medemblik's got Talent. Iedere deelnemer geeft een geweldige show weg. Allemaal kijken dus! De attracties van de kermis zijn vanaf 14.00 uur geopend.
Wie niet meedoet met dePucom Puzzeltocht, rijdt graag vanaf 18.00 uur een rondje door Medemblik. Lachen om de deelnemers die bij de verschillende posten spectaculaire opdrachten uitvoeren. Of met verbazing de allermooiste posten bekijken. Want knutselen kunnen die Medemblikkers wel! Hierbij zijn verschillende prijzen te winnen.
Dan met zijn allen om 20.00 uur naar de tent. Feesten, gezelligheid en genieten van muziek en andere onderdelen van het programma. Dj Renaldo en de Wingman starten om 22.30 uur de Saturdaynight Fever, uit je dak met alle hits van toen tot 00.30 uur.
Crescendo treedt om 10.15 uur op in de Nieuwstraat. De WEA recreanten koers start om 11.00 uur en de WAE Topklasse om 11.45 uur. Volg de renners tijdens hun route door de binnenstad. De jeugd kan vanaf 13.00 uur meedoen met de Rabo dikke banden race. Deze bestaat uit meerdere categorieën. De Rondom Parade begint om 13.00 uur, bestaande uit: open podium, hardloperij, stuntfietsers, drumband en majorettes en de kinderen kunnen genieten van de judoschool een pannakooi, stormbaan en een springkussen.
En dan als laatste vanaf 14.30 uur het onwijs gave muziekfestival in de tent. Voor velen het hoogtepunt, maar ook de afsluiter van het Weekend der Weekends. Verschillende lokale talenten en entertainers treden die avond op. Mis het niet, want het muziekfestival niet meemaken is een avond niet geleefd!